Bylinky
Moderátor: Living
Re: Bylinky
Betty, davam von len na par hodin, ked je teplo (dnes 18°C - juho-zapadna strana), a su to bylinky, co uz prezimovali zimu na chodbe (cca 10°C), tak nech Ta to nemyli. Pre mlade to asi bude este priskoro. Tak pozor, nech Ti nezmrznu. A su to rozmariny, salvia a tymiany. Taka bazalka neznesie teplotu pod 15°C, najma mladucka.
- Ljuba
Ljubo,
ještěže jsi odpověděla, už jsem chtěla vynést bazalčí miminka na vzduch:-)
ještěže jsi odpověděla, už jsem chtěla vynést bazalčí miminka na vzduch:-)
- Betty
Zimoval jste někdo mátu v květináči? Nechci jí dávat na záhon, protože se děsně rozrůstá, zajímá mě, jestli se dá přezimovat (venku nebo uvnitř?) v květináči.
Tvá Máňa 

-
fůrie - Příspěvky: 3937
matu mam v kvetinaci (ehm, teda v kybli s deravym dnom) zasadenu v zahone, vrch kybla na urovni zeme, davat pozor na odnoze. a tam zimuje uplne v pohode bez toho, aby som si ju vsimala.
v kvetinaci urcite tiez prezimuje, len sa treba o to starat. a klasika, rastliny v kvetinacoch zahynu cez zimu skor na uschnutie, nez na nazmrznutie.
v kvetinaci urcite tiez prezimuje, len sa treba o to starat. a klasika, rastliny v kvetinacoch zahynu cez zimu skor na uschnutie, nez na nazmrznutie.
- iná sila
iná sila napsal:matu mam v kvetinaci (ehm, teda v kybli s deravym dnom) zasadenu v zahone, vrch kybla na urovni zeme, davat pozor na odnoze. a tam zimuje uplne v pohode bez toho, aby som si ju vsimala.
no já jí právě nechci dávat ani s květináčem do země..., ale nevím, esli by jen tak venku nevymrzla
Tvá Máňa 

-
fůrie - Příspěvky: 3937
Fůrie, pokud máš obyčejnou mátu, tak by měla vydržet. Já jí mám v takový dřevěný bedně, kde není o nic víc chráněná, než by byla v květináči a splehlivě přezimuje
. Pro sichr můžeš květináč něčím obalit, ale podle mě to není nutný.

-
RomanaK - Příspěvky: 922