Encaustic-malovanie horucim voskom...
Moderátor: Living
Re: Encaustic-malovanie horucim voskom...
Ahojky holky, tak mě zase políbila má tvořivá... a tady je výsledek 

- lenyska
a ještě jeden starší - vysí mi v obýváku na čestném místě nad TV a mám ho moc ráda - zlepšuje mi náladu 

- lenyska
Lenysko, můžeš mi prosím říct, jakého rozměru je tato vosková dekorace ? Já vlastním všechny pomůcky a také jsem byla na kurzu paní Školaudyové, ale ráda bych si zhotovila něco většího, bohužel neumím
při větším rozměru navazovat tah enk.žehličkou. Ráda si nechám poradit. Díky. Laděna
při větším rozměru navazovat tah enk.žehličkou. Ráda si nechám poradit. Díky. Laděna
- Ladena
Ladena: Ahojky ten můj starší je cca rozměru 60x50cm. Ten druhý je klasická A4.
Já vlastním pouze zděděnou památeční žehličku po babičce a s tou tvořím. Je sice docela náročné ji před malováním pořádně vyčistit, a někdy mi stejně udělá šmouhu, ale to nevadí, když to má být abstrakce. Při těch velkých obrazech je důležité mít po ruce dostatek voskovek - opravdu velká spotřeba. Já třeba používám hlavně odstíny červené, žluté a oranžové, jen vyjímečně přidávám i jiné barvy...
Já to dělám tak, že nejdřív si udělám na většině papíru světlejší podklad - v tomto případě žlutý a na něj potom nanáším další barvy. Výhodou mojí staré žehličky je to, že nemá úplně rovnou plochu a tak se nikdy nestaně že bych měla jednoznačný tvar žehličky vidět... spíš jen náznakem... a je pak už hodně o náhodě co z toho obrázku nakonec vyleze
Kdyby ses chtěla na něco zeptat, směle do toho. Sice jsem samouk - tzn. na netu najdu něco co by mě mohlo bavit a pustím se do toho... nějak mě samotnou i víc baví si na všechno přicházet postupně sama.
Já vlastním pouze zděděnou památeční žehličku po babičce a s tou tvořím. Je sice docela náročné ji před malováním pořádně vyčistit, a někdy mi stejně udělá šmouhu, ale to nevadí, když to má být abstrakce. Při těch velkých obrazech je důležité mít po ruce dostatek voskovek - opravdu velká spotřeba. Já třeba používám hlavně odstíny červené, žluté a oranžové, jen vyjímečně přidávám i jiné barvy...
Já to dělám tak, že nejdřív si udělám na většině papíru světlejší podklad - v tomto případě žlutý a na něj potom nanáším další barvy. Výhodou mojí staré žehličky je to, že nemá úplně rovnou plochu a tak se nikdy nestaně že bych měla jednoznačný tvar žehličky vidět... spíš jen náznakem... a je pak už hodně o náhodě co z toho obrázku nakonec vyleze

- lenyska
Máte všechny moc hezké obrázky, přidám také nějaké -
- Dermaj
To je nádhera. Ta technika se mi moc líbí, dlouho po ní pokukuju. Já se snad o to fakt pokusím.
nanysek.blogspot.cz
-
Sena - Příspěvky: 7778