Zavařování klobásek

Moderátor: Living

Zavařování klobásek

Odeslatod kamoska v Úte 08. Pro 2009 11:44:30

Jak zavařujete klobásky?
kamoska
 
Příspěvky: 643
Registrován: Úte 03. Úno 2009 10:39:21

Re: Zavařování klobásek

Odeslatod MS v Úte 08. Pro 2009 12:54:15

Dát do sklenice, zalít do 1/3 studenou vodou, zavíčkovat a vařit 1 hod. na 100. Nechat vychládnout do druhého dne a zopakovat. Švagrová na Slovensku syrové domácí klobásky - to jsou spíš čabajky-dává do velké 4 litrové sklínky a zaleje celé olejem. Má to v chladnu a temnu a vytahuje dle potřeby.
MS
 
Příspěvky: 477
Registrován: Úte 10. Říj 2006 12:20:36

Re: Zavařování klobásek

Odeslatod jakr v Úte 08. Pro 2009 13:26:11

ma nejaky smysl klobasy zavarovat? nic ve zlym, ale prijde mi to jako zbytecna prace, kdyz se daji koupit kdykoliv....
jakr
 
Příspěvky: 394
Registrován: Pát 30. Čer 2006 12:05:01

Re: Zavařování klobásek

Odeslatod kamoska v Úte 08. Pro 2009 14:06:54

Dají se kdykoliv koupit,ale dostali jsme od rodičů domácí -plnou igelitku a zdá se mě,že se měli ještě nějakou tu chvíli udit.I když se uvaří,tak nejsou na 100% hotové.Takže nemá cenu je dávat do mražáku a lepší bude je zavařit a tím i dodělat.
kamoska
 
Příspěvky: 643
Registrován: Úte 03. Úno 2009 10:39:21

Re: Zavařování klobásek

Odeslatod bambulka v Úte 08. Pro 2009 15:15:12

Já zavařuji s trochou vody v mikrovlnce. Potom skladuji v ledničce a snažím se spotřebovat do 1-2 měsíců.

No a proč? Protože pro dobré klobásky jezdíme asi 22 km daleko, tak zas na to, aby se tam skočilo 2x týdně, když někdo má chuť na klobásu, je to docela z ruky. Takhle tam jedu jednou za dva měsíce, koupím 2-3 kila a mám vystaráno. Navíc ty zavařené klobásy mají skvělou chuť a když přijde nečekaná návštěva tak na jednohubkách jsou výborné.
Uživatelský avatar
bambulka
 
Příspěvky: 3749
Registrován: Úte 01. Lis 2005 14:52:36

Re: Zavařování klobásek

Odeslatod Miluscha v Úte 08. Pro 2009 21:17:45

Nechapu, proc by se mely zavarovat, mrazene jsou preci urcite chutnejsi. Vpodstate nemuzu porovnat, protoze klobasy nejim nechutnaj mi, ale vsechno ostatni spis mrazim, udrzi si to spis svoji chut, nez aby se to ve sklenici macelo ve vode.
Miluscha
 
Příspěvky: 2467
Registrován: Pon 18. Zář 2006 9:43:55

Re: Zavařování klobásek

Odeslatod kamoska v Stř 09. Pro 2009 7:44:14

Miluscha napsal:Nechapu, proc by se mely zavarovat, mrazene jsou preci urcite chutnejsi. Vpodstate nemuzu porovnat, protoze klobasy nejim nechutnaj mi.

Tak jak můžeš vědět,že mražené jsou lepší,když ti nechutnají :!:
Doporučuji vyzkoušet ty zavařené :palec_up:Určitě by vám na chalupě bodly.
Naposledy upravil kamoska dne Stř 09. Pro 2009 13:32:13, celkově upraveno 1
kamoska
 
Příspěvky: 643
Registrován: Úte 03. Úno 2009 10:39:21

Re: Zavařování klobásek

Odeslatod Hana+3ks v Stř 09. Pro 2009 8:58:09

Zavařujeme, protože máme domácí a nevydržely by. Zamrazit se dají na 2 - 3 měsíce, pak už nejsou dobré. Těžko srovnávat zavařované a mražené klobásky, každé jsou úplně jiné...
A návod - klobásy do sklenice, 1 cm vody, nové víčka s červenou gumou a na 100 st. hodinu.
Uživatelský avatar
Hana+3ks
 
Příspěvky: 1727
Registrován: Pát 21. Bře 2008 11:01:14
Bydliště: Liberecko

Další

Zpět na Ostatní a volná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků

TOPlist