Výhody a nevýhody dřevostaveb - zkušenosti?
Moderátor: Living
Výhody a nevýhody dřevostaveb - zkušenosti?
Zdravím.
Můžete mi prosím ve zkratce napsat +/- při užívání dřevostaveb? Kdo už v nich žijete?
Mám strach jen z vedra v létě.
Co byste udělali dnes jinak? Šli byste znovu do dřevostavby?
Díky moc, vaše zkušenosti jsou to nejcennější!
Můžete mi prosím ve zkratce napsat +/- při užívání dřevostaveb? Kdo už v nich žijete?
Mám strach jen z vedra v létě.
Co byste udělali dnes jinak? Šli byste znovu do dřevostavby?

Díky moc, vaše zkušenosti jsou to nejcennější!

- Mariiie
Re: Výhody a nevýhody dřevostaveb - zkušenosti?
O dřevostavbách tady bylo již napsáno hodně ale přidám svoji relativne čerstvou zkušenost...
V dřevostavbě bydlíme od února (přízemní bungalow) a zatím naprostá spokojenost. Takové ty řeči jako o "papírovém domě" nejsou vůbec pravda alespoň já nic takového nepocituji. Horko máme ale je to tím že nám do obýváku skoro celý den pere slunko a zatím nemáme žaluzie. Naopak večer stavba rychleji vychladne takže se dá bez problémů spát.
V našem bývalém cihlovém bytě bylo v létě k nevydržení horko s "naakumulovalo" do zdí a šílené vedro bylo celou noc.
Takže zatím naprostá spokojenost a neměnil bych...
V dřevostavbě bydlíme od února (přízemní bungalow) a zatím naprostá spokojenost. Takové ty řeči jako o "papírovém domě" nejsou vůbec pravda alespoň já nic takového nepocituji. Horko máme ale je to tím že nám do obýváku skoro celý den pere slunko a zatím nemáme žaluzie. Naopak večer stavba rychleji vychladne takže se dá bez problémů spát.
V našem bývalém cihlovém bytě bylo v létě k nevydržení horko s "naakumulovalo" do zdí a šílené vedro bylo celou noc.
Takže zatím naprostá spokojenost a neměnil bych...
- waqw
waqw: a můžu se ještě zeptat, rekuperaci máte? nebo větráte okny?
A jak topíte?
Je pravda, že o dřevostavbách je tady toho plno, ale právě.. Než se člověk pročte debatami o dodavatelích a dostane se k nějakým zkušenostem s technologiemi, natož s bydlením. Chce to olověnej zadek..
Díky!
A jak topíte?
Je pravda, že o dřevostavbách je tady toho plno, ale právě.. Než se člověk pročte debatami o dodavatelích a dostane se k nějakým zkušenostem s technologiemi, natož s bydlením. Chce to olověnej zadek..

Díky!
- Mariiie
waqw: To, že Vám do obýváku pere slunko vidím jako chybu projektu, respektive nevyřešené stínění, které je nutné řešit hlavně u domů PD a NED.
- fuji
Výhoda:
+ rychla vystavba
+ sucha forma vystavby (pri rychlostavbe mensi problem s vlhkosti)
+ mala tepelna setrvacnost = vyhoda pro IRC regulace
Nevýhoda?
- mala tepelna setrvacnost = vetsi problemy s akumulaci tepelne pohody - tj . pri poruse kotle to rychle prochladne, v lete pri vyvetrani je tam hned horko a pod.
- hure prodejne (stale vice lidi s predsudky to pri koupi odmita - ja taky
- vetsi nebezpeci napadeni plisnemi a houbami - respektivne spise se sloziteji odstranuji.
- nizsi zivotnost (ale pokud bude dobre provedena tak vas prezije)
Osobne si myslim, ze kdyz bude kvalitne provedena drevostavba, bude lepsi nez spatne provedena zdena stavba. Vse je jen o kvalite provedeni.
Ale ja osobne by jsem ji nechtel.
+ rychla vystavba
+ sucha forma vystavby (pri rychlostavbe mensi problem s vlhkosti)
+ mala tepelna setrvacnost = vyhoda pro IRC regulace
Nevýhoda?
- mala tepelna setrvacnost = vetsi problemy s akumulaci tepelne pohody - tj . pri poruse kotle to rychle prochladne, v lete pri vyvetrani je tam hned horko a pod.
- hure prodejne (stale vice lidi s predsudky to pri koupi odmita - ja taky

- vetsi nebezpeci napadeni plisnemi a houbami - respektivne spise se sloziteji odstranuji.
- nizsi zivotnost (ale pokud bude dobre provedena tak vas prezije)
Osobne si myslim, ze kdyz bude kvalitne provedena drevostavba, bude lepsi nez spatne provedena zdena stavba. Vse je jen o kvalite provedeni.
Ale ja osobne by jsem ji nechtel.
- RRrorys
Bych jeste dodal ze DOBRE provedena drevostavba bude DRAZSI nez dobre provedeny zdeny dum....
-
ikov labs - Příspěvky: 1294
ikov labs ,
o kolik to asi je v procentech a jak jste na to přišel.
Díky.
o kolik to asi je v procentech a jak jste na to přišel.
Díky.
-
milan.cukrar - Příspěvky: 5962
To Vam presne nereknu ale pokud vezmete uvahu ze si na takove konstrukci malo kdo udela neco vyznamejsiho sam,dale pokud ma byt poctive vyresen problem dotvarovavani dreva tak dle meho to bude drazsi pokud to nebude o neco vice nez stlucena chajda...Ta rychlost vystavby proste neco stoji...
-
ikov labs - Příspěvky: 1294