Povinný teambuilding
Moderátor: Living
Re: Povinný teambuilding
Majka...Přesně. Prostě v každém kolektivu jsou lidé, se kterými si rozumíš a jste si bližší a ti, které tak dobře neznáš a nejsou, řekněme "na stejné vlně". S těmi prvními si ráda kdykoliv kamkoliv zajdu a něco podniknu - nepotřebuju k tomu něčí organizaci. Ale s těmi druhými mi přijde lepší nechat náš prakticky pracovní vztah tak, jak je - násilné roubování do hraní na velké kamarády mi opravdu dělá problém.
- Kiz
A nebylo by teda vhodné za šéfem zajít a vysvětlit mu to? Pokud není úplný blb, měl by to pochopit. On si třeba myslí, že vám dělá radost :D
-
Majka - Příspěvky: 9345
Kiz, tak to ber jako že jsi vysoce loajální zaměstnankyně (zvlášť když je to šéf majitel firmy), jejíž nejdůležitějším úkolem je, aby šéf měl radost. Třeba dřív dělal oddílového vedoucího a pionýrské tábory mu chybí. A jak se k tomu staví ostatní kolegové? Kdybys měla mezi nimi nějaký "vhodný" objekt, určitě by tě to bavilo.:D Ale možná, že šéf má, pak to řeší takto nepřímo.
- Lilien
Majko, Lilien....Se šéfem jsem se snažila dohodnout, šéf můj názor na celou akci zná (patřím mezi lidi, kteří říkají do očí leckdy holt i věci nepříjemné). Nadšeno z toho moc lidí ve firmě není, některým to vadí méně, některým více. I přesto jsme byli všichni opakovaně upozorněni na to, že akce je povinná a neexistují výjimky, kromě zvláštních případů.
- Kiz
Teambuilding nema predstirat hrani na velke kamarady - naopak, vykrystalizuji tam vsechny vztahy. Jestli te nekdo sere, tak mu nakopej, fyzicky. Jedina prilezitost v roce.
Mmch: podle psych. posouzeni chovani na TB se vybira budouci management firmy - kdo ma problem se zapojit uz predem, asi bude mit problem i v budoucnu spolupracovat. A kdo sabotuje v prubehu akce, bude sabotovat i v prubehu zamestnani (protoze bude pod jeho dustojnost se snizit na uroven ostatnich zamestnancu, se kterymi bude muset plnit pracovni ukoly).
No a nakonec - pokud mas problem venovat zamestnavateli 3 dny v roce, tak budes mit problem mu venovat i jine hodnoty.
Tohle neni moje hodnoceni, tak te a tvoje sance na uplatneni ve firme (u)vidi zamestnavatel. Nemusis mi na to odpovidat, jen ti objasnuju, proc se to kona a jak se posuzuje pristup.
Mmch: podle psych. posouzeni chovani na TB se vybira budouci management firmy - kdo ma problem se zapojit uz predem, asi bude mit problem i v budoucnu spolupracovat. A kdo sabotuje v prubehu akce, bude sabotovat i v prubehu zamestnani (protoze bude pod jeho dustojnost se snizit na uroven ostatnich zamestnancu, se kterymi bude muset plnit pracovni ukoly).
No a nakonec - pokud mas problem venovat zamestnavateli 3 dny v roce, tak budes mit problem mu venovat i jine hodnoty.
Tohle neni moje hodnoceni, tak te a tvoje sance na uplatneni ve firme (u)vidi zamestnavatel. Nemusis mi na to odpovidat, jen ti objasnuju, proc se to kona a jak se posuzuje pristup.
- Návštěvník
Danko, tak to skutečně stojí v amerických příručkách. Člověk ale musí být opravdu hodně naivní, aby tomu věřil. (Čímž se tě naprosto nechci dotknout).
- Cognac007
Danko....Já vím, ale tohle beru a chápu:-) Jak jsem už psala - nejde o ten čas tří dní - nejsem hloupá a vím, že za rok na přesčasech udělám mnohonásobně víc. Pokud jde o pracovní záležitosti, jsem naopak dost flexibilní (někdy bych nahradila přímo slovem "blbá").
Mimochodem, patřím mezi management firmy:-) Poslední povýšení bylo mezi loňským a letošním teambuildingem, kdy se mé názory na tuto akci nijak nezměnily. Jenže to je přesně ono, že koordinovat si "své" lidi v práci mi nečiní sebemenší problém. Ale konstruktivní řešení problémů v práci je na hony vzdáleno infantilnímu dohadování, kdo má jaký míček a kde bude kdo stát atd...
Navíc si plně uvědomuju, že můj negativní postoj může ovlivnit ostatní a můžu být tak i rušivým elementem.
Mimochodem, patřím mezi management firmy:-) Poslední povýšení bylo mezi loňským a letošním teambuildingem, kdy se mé názory na tuto akci nijak nezměnily. Jenže to je přesně ono, že koordinovat si "své" lidi v práci mi nečiní sebemenší problém. Ale konstruktivní řešení problémů v práci je na hony vzdáleno infantilnímu dohadování, kdo má jaký míček a kde bude kdo stát atd...
Navíc si plně uvědomuju, že můj negativní postoj může ovlivnit ostatní a můžu být tak i rušivým elementem.
- Kiz
Tomáš Marný.
Viz moje posledni veta.
Co se tady dneska seslo, clovek krouti hlavou....
Viz moje posledni veta.
Co se tady dneska seslo, clovek krouti hlavou....
- Návštěvník