natírání radiátorů
Moderátor: Living
natírání radiátorů
Ahoj, v našem novém bytečku máme staré hnusné a hlavně žluté radiátory. U nás doma všechno dělal vždycky tatínek, takže nevím jak na to a musím se zaptat: Už jste někdo natíral radiátory? Jak se to dělá? Jaká barva je nejlepší? Jaký postup je nejlepší? Budu vděčná za každou radu.
- Jája
Re: natírání radiátorů
koupíš si barvu na radiátory, pak radiátory lehce vybrousíš, stačí olupující se barvu a rez, jde to i smirkovým papírem, a pak už jen natřeš. pokud máš klasické radiátory, tak je to v pohodě, starší žebrové radiátory jdou hůř, na ty je potřeba štětec zárohák. příjemnou zábavu :D
- sarahxa
Viděla jsem "takovéhle" radiátory (+ vedlejší trubky) nastříkané varioprintem (teď nevím, jestli jsem použila ten pravý výraz; stříkají se tím i stěny, někdo i kuchyňské linky) - vypadalo to fakt báječně.
:)
:)
- rosejack
Jakou barvu jste požívali? Syntetickou nebo akrylátovou? A stříkali jste ji nebo natírali? Jsou to dvacet let starý klasický zažloutlý mohutný zrůdy.
- Jája
mrkni tady na tu diskusi, třeba ti to pomůže v rozhodování:
http://www.barvy.cz/poradna.php?akce=openvetev&idsekce=22&strana=1&idvetev=6639
http://www.barvy.cz/poradna.php?akce=openvetev&idsekce=22&strana=1&idvetev=6639
-
Andora - Příspěvky: 1924
no my jsme měli klasické žebrové panelákové hrůzy. vlastně pořád máme, jen už vypadají trošku líp :-)
koupili jsme barvu na radiátory od hammerite, ta může jít i na rez, mezi těmi žebry to vybrousit totiž nešlo.
jeden z radiátorů jsem se pokoušela nastříkat, ale výsledek nic moc, a barva byla v celém bytě. takže jsem natírala. práce nic moc, ale výsledek je vidět.
koupili jsme barvu na radiátory od hammerite, ta může jít i na rez, mezi těmi žebry to vybrousit totiž nešlo.
jeden z radiátorů jsem se pokoušela nastříkat, ale výsledek nic moc, a barva byla v celém bytě. takže jsem natírala. práce nic moc, ale výsledek je vidět.
- sarahxa
To rosejack:
Variopaint? To už je skoro totéž, jako obalit radiátory polystyrenem. Nátěr by měl být maximálně propustný (co nejvíce vodivý) pro teplo. "Chlupatý" Variopaint funguje jako tepelná izolace, což zrovna v případě topných těles není zrovna ideální...
Variopaint? To už je skoro totéž, jako obalit radiátory polystyrenem. Nátěr by měl být maximálně propustný (co nejvíce vodivý) pro teplo. "Chlupatý" Variopaint funguje jako tepelná izolace, což zrovna v případě topných těles není zrovna ideální...
- Zdeněk W.
To Jaja:
Viděla jsem to u známých, mají to asi 3 roky. Dělala jim to nějaká firma. Pokusím se zítra zjistit, jakou barvu používali. Jen nevím, budou-li, jako naprostí laici vůbec znát odpověď. Dám vědět, jak jsem "pochodila" s odpovědí.
To Zdeněk W.:
Odpovídala jsem jen na položenou otázku, co jsem kde viděla, a co se mi docela líbilo. Po odborné stránce tomu opravdu nerozumím. Známí bydlí v paneláku, mají tam teploučko...
;)
Viděla jsem to u známých, mají to asi 3 roky. Dělala jim to nějaká firma. Pokusím se zítra zjistit, jakou barvu používali. Jen nevím, budou-li, jako naprostí laici vůbec znát odpověď. Dám vědět, jak jsem "pochodila" s odpovědí.
To Zdeněk W.:
Odpovídala jsem jen na položenou otázku, co jsem kde viděla, a co se mi docela líbilo. Po odborné stránce tomu opravdu nerozumím. Známí bydlí v paneláku, mají tam teploučko...
;)
- rosejack