Spathiphyllum-lopatkovac
Moderátor: Living
Re: Spathiphyllum-lopatkovac
Ahoj, zdravim vsechny... Chci se zeptat, co memu Lopatkovci chybi, ze krouti listy a vubec nekvete...??? Letos jsem ho presadila a nejak se mu nechce... Jeho misto je na okne, ale kdesi jsem cetla, ze cim mene svetla, tim masitejsi listy, tak nevim, jestli ho mam dat do chodby(bez oken) nebo ho nechat tam kde je... Diky za odpoved. :D
- Veru
Těžko radit, spíš napíšu, že já mám 3 rostliny, všechny na severní straně asi 3 m od okna, kde by nikdo nevěřil, že pokvetou a kvetou, několikrát za rok, je pravda, že květů je míň, ale jsou pěkné. Zalévám, když povrch zeminy oschne, do vody občas přidávám Kristalon květ, moc nepřesazuji, takže spíš péče nic moc - a v tom to někdy vězí, že méně znamená více. Nevím...
- JitkaD
Betusha, možná je příčina v nepoměru listů a kořenů, jak jsem psala výše nebo má s kořeny problém - jsou uhnilé a nemohou přijímat vodu. Jak vypadají? Jak dlouho ho v hydroponii máš?
- AliceC
Mám taky jeden lopatkovec, ale je to spousta rostlin v jednom květináči.Naposledy jsem ho přesazovala v únoru do velkého květináče. Stojí na severním okně, pod sebou topení, zalévám a hnojím poměrně často, ale zřejmě mu to svědčí. Pořád kvete.Dita
- Dita
pomoc-poraďte.
květy mi mění barvu z bílé na zelenou. Nevíte kde je problém ? hnojím Kristalonem na pokojové květiny. :S
květy mi mění barvu z bílé na zelenou. Nevíte kde je problém ? hnojím Kristalonem na pokojové květiny. :S
- Jitu
prosím pomoc, květy mi pa čase mění barvu z bílé na zelenou. Nevíte, kde je chyba? Hnojím Kristalonem na pokojovky :S
- Přílohy
-
- image/jpeg
- imgp0022.jpg (34.99 KB) Zobrazeno 3299 krát
- Jitu
nevím to určitě, ale závažná chyba to není. Mě už se to taky stalo. A musím říct, že ty nazelenalé květy vydržely dýl než ty bílé. :D
-
helas - Příspěvky: 465
jenže mně se líbí právě ty bílé, tak co s tím :S
a helas, změnilo se to-bylo to jen přechodné období, nebo jim ta zelená zůstala? :D
a helas, změnilo se to-bylo to jen přechodné období, nebo jim ta zelená zůstala? :D
- Jitu