Spathiphyllum-lopatkovac
Moderátor: Living
Re: Spathiphyllum-lopatkovac
Hnojím něčím na pokojovky. Pak taky zalévám "banánem" a poslední dobou hodně vodou od rybiček :) ne od olejovek :D Prostě "jetou" vodou z akvárka.
- Janules
Cetla jsem,že se při přesazování nemá dávat moc do většího a mají se zastříhnout kořeny.Nemám to vyzkoušeno,Bojim,bojim. ;)
- Veruska
Tak holky, vykvetl mi lopatkovec s malými listy. Mám ho v kanceláři a občas jsem ho před víkendem zapomněla zalít a on se "svěsil". Po zalití byl opět do 2-3 hodin ve formě. Nehnojila jsem ani jednou, je na severní straně asi 2 metry od okna, netěsní se v květináči a zalévám neodstátou vodou - takže téměř vše špatně, ale daří se mu výborně. Kytky jsou prostě divný :D :D
-
Thrill22 - Příspěvky: 1103
Při přesazování jsem ty kořeny šmikla a ten můj lopatkovec to přežil a ani nepovadl.
- VerkaH
Taky vlastním jeden lopatkovec, ale je to takovej chudák asi desetiletý. Moc se o něj nestarám. Jednou je přeschlý, podruhé zase přemokřený, zato kvete téměř stále. Přesazuji ho možná jednou za 3 roky a hnojím opravdu zřídkakdy. Taky musí v zimě vydržet 15°C. Mám ho na vysoké skříni v pracovně a nemá ho kdo obdivovat. Díky vám jsem ho aspoň osprchovala, abych ho mohla vyfotit.
- Přílohy
-
- image/jpeg
- 2006_0507image0098.jpg (28.93 KB) Zobrazeno 3372 krát
- Návštěvník
Ahoj odbornice :),
potřebovala bych pomoc. Moje spathiphyllum mám asi rok a nějak se mu pořát nedaří. Dokonce jsem mu koupila tenhle "luxusní" květnáč a zasadila ho do hydroponie, protože jsem poslední dobou nebyla moc doma a nemohla jsem ho pravidelně zalívat. To způsobilo osychání špiček listů. Myslela jsem si, že mu hydroponie pomůže, ale má pořát takové svěšené listy a poupata odkvetla ještě "v listech". Mám od něj i odnož a té se daří dobře, tak nevím co dělám špatně...
potřebovala bych pomoc. Moje spathiphyllum mám asi rok a nějak se mu pořát nedaří. Dokonce jsem mu koupila tenhle "luxusní" květnáč a zasadila ho do hydroponie, protože jsem poslední dobou nebyla moc doma a nemohla jsem ho pravidelně zalívat. To způsobilo osychání špiček listů. Myslela jsem si, že mu hydroponie pomůže, ale má pořát takové svěšené listy a poupata odkvetla ještě "v listech". Mám od něj i odnož a té se daří dobře, tak nevím co dělám špatně...
- betusha
Jo a ještě jsem zapomněla na foto...
- Přílohy
-
- image/jpeg
- spathiphyllum.jpg (25.55 KB) Zobrazeno 3361 krát
- betusha
Co se kvetení týká, tak jsem zjistila, že Spathiphyllum kvete jen, když má dostatek světla. Několik let mi nekvetl až jsem jej umístila na hodně osvětlené slunné okno. Mám taky zkušenost, že chce hodně vody. Stojí na široké podmisce ve které se snažím mít stále aspoň 2 cm vody. Dělit jde bez problémů. Docela jsem rostlinu rozřezala (kořeny) protože mi to jinak nešlo oddělit, jak to bylo prorostlé. Polovinu jsem nechala v původním květináči a do 2 měsíců už byl opět zaplněný. Ty ostatní jsem po 1 rozsadila do menších květináčů a rozdala. Za krátko mi všichni volali, jak jim rostlinky kvetou. Je to pěkná nenáročná a vděčná květinka.
- verdy