horkovzdušná trouba

Moderátor: Living

horkovzdušná trouba

Odeslatod pepča v Pon 08. Lis 2004 14:53:14

Uměl by někdo poradit jak péci v horkovzdušné troubě? Přeci jenom klasická je klasická.
pepča
 

Re: horkovzdušná trouba

Odeslatod Eva v Pon 08. Lis 2004 15:08:28

Pepča, trvalo mi tak tři týdny, než jsem se s horkovzduškou smakarádila, začátky fakt nebyly lehké. Pokud můžeš vypínat ventilátor, tak ho na běžné pečení vypínej, maso peč přikryté dokud není měkké, pak teprve odkryj a nech udělat kůrku, maso tak 180 stupňů horní i spodní ohřev. Koláče tak 200 stupňů, pizzu 220. Malé toustíky a chuťovky zapékané pod grilem dávat dost nahoru a 220 st, hlídat !! Grilování masa tak doprostřed trouby. Až si zvykneš, tak budeš spokojená, já jí první týden vyhrožovala, že poletí oknem.
Eva
 

Re: horkovzdušná trouba

Odeslatod vesvo v Pon 08. Lis 2004 16:58:48

Navíc můžeš péct najednou 2-3 plechy cukroví,což se před vánoci hodí :-)
vesvo
 

Re: horkovzdušná trouba

Odeslatod Helen v Úte 09. Lis 2004 6:28:32

Horkovzduch používám tehdy, když chci péct hodně šišek štrůdlu a potřebuji péct na 2 plechách současně. Všechno se upeče perfetně stejnoměrně.
Helen
 

Re: horkovzdušná trouba

Odeslatod marki v Úte 09. Lis 2004 9:31:58

Já používám vzduch na všechno pečení, někdy v kombinaci s grilem a jsem naprosto spokojená, neumím si představit péct v normální troubě ( je fakt, že v té jsem pekla jen u rodičů a opravdu zřídka :-)). Byla jsem hospodyňka nedotčená - mám teď první troubu, tak jsem se učila vařit už s tím vzduchem, kdo je zvyklý na klasickou, tak chápu, že s tím trochu bojuje - např. moje mamka obdivovala tu mojí troubu, pak jí to nedalo a koupila si taky lepší se všema těma možnýma funkcema, a dva týdny jí proklínala a bojovala s ní, ale teď si ji nemůže vynachválit :-)... Jde fakt jen o zvyk.
marki
 

Re: horkovzdušná trouba

Odeslatod marki v Úte 09. Lis 2004 9:45:08

...ještě já :-)...
Myslím, že stejně jako u klasické i horkovzdušná peče každá jinak (alespoň co mám srovnání s kamarádčinou a s mamčinou troubou), takže je těžké radit... Já se učila formou pokus-omyl, ale je fakt, že já se učila vařit vůbec a všechno, když už byl někdo zvyklý vařit po svém a uměl a teď se mu to tak nedaří, tak to může trochu odradit, ale fakt to chce zkoušet, objevovat a experimentovat :-), za chvíli se s tím každá popere... Jinak si myslím, že když tam ten horkovzduch je, je škoda ho nepoužívat, mě se třeba vše upeče rovnoměrněji a rychleji, než když používam ty funkce, kde není! A třeba předsmažené hranolky pěkně na prudko chutnají jako smažené, moje mamka si taky pochvaluje, jak má i maso hotové o 1/4, nekdy až o 1/3 času dříve.
marki
 

Re: horkovzdušná trouba

Odeslatod Majka v Čtv 11. Lis 2004 22:19:04

jezisi a co je tak strasne nejasneho ci nepohodlneho na peceni v horkovzdusne troube? ja pekla v plynove, elektricke i v teto a prijde mi vsechno stejne, jen doba peceni je u horkovzdusne kratsi. proste jen v navodech prectete sloupecek "doba peceni v horkovzdusne" a vrazite to dovnitr na pozadovany pocet minut, u trouby byva i navod a tam je, ja jake drazce ma byt zasoupnuty plech. ze by jidlo bylo spalene nebo neopecene nebo nedodelane jsem jeste nenarazila a to nejsem zadna kucharka .....
Majka
 

Re: horkovzdušná trouba

Odeslatod Eva v Pát 12. Lis 2004 12:58:45

Majko, tak jsi asi fakt geniální. Nejen já, ale i dvě mé kamarádky
( všechny se točíme u plotny už víc než 20 let) jsme měly zpočátku s horkovzduškou problémy, nejvíc při pečení masa. Pepčin dotaz mne nijak nepřekvapil, hlavně proti plynu mi to přijde jako dost podstatný rozdíl.
Eva
 

Další

Zpět na Bydlení a design

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků

TOPlist