Parní trouba - zkušenosti

Moderátor: Living

Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod Catca v Úte 22. Bře 2011 10:56:23

Uvažuji o vestavěné horkovzdušné troubě s grilem a párou do nové kuchyně. Líbí se mi ta kombinace s pečením a vařením v páře. Jídlo prý dostane tu správnou kůrčičku a je i šťavnaté a zdravé...
Ale jak je to v praxi? Je to vážně tak dobré? A cenový rozdíl o 15 000 Kč dražší trouba - vyplatí se to?

Máte někdo doma? Nedáte na ni dopustit nebo páru radši vůbec nepoužíváte?
Catca
 
Příspěvky: 727
Registrován: Pát 09. Čer 2006 15:51:57

Re: Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod Tornado Lou v Úte 22. Bře 2011 12:28:50

Zkus prohledat diskuse, už jsme to tu měli, v podstatě jsme se shodli že jsou to vyhozené prachy a reklamní bláboly o zdraví na vytahání peněz z lidí, myslím že to nakonec potvrdily i holky, které mají parní troubu, ale radši si to najdi.
Tornado Lou
 
Příspěvky: 2219
Registrován: Stř 16. Led 2008 9:56:46

Re: Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod Catca v Úte 22. Bře 2011 13:37:20

Jo jo, četla jsem, jenže to jsou parní trouby - jako samostatný přístroj, jejichž význam mi příjde zbytečný. Ale v kombinaci s normální pečící troubou a grilem se mi to už jeví zajímavě... tak ještě pohledám.

A doufám, že se nějaký majitel ozve :roll:
Catca
 
Příspěvky: 727
Registrován: Pát 09. Čer 2006 15:51:57

Re: Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod Taška P v Úte 22. Bře 2011 13:59:21

Tohle téma tu už určitě bylo. A co si pamatuju, tak v kombinaci lze vařit jen postupně. Nejdřív pára, pak péct nebo naopak. Druhá věc je, že v případě nutnosti opravy nemáš ani jedno.... Mně pára nepřijde špatná (vlastní zkušenost s kombinací nemám), ale prodloužená doba vaření a ta případná oprava by mě odrazovala.
Záleží, jak v kuchyni funguješ.
Taška P
 
Příspěvky: 719
Registrován: Pon 04. Čer 2007 9:05:16
Bydliště: Na vlastní půdě 5

Re: Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod Catca v Úte 22. Bře 2011 14:57:32

Nikdo tu ještě nezveřejnil své zkušenosti s kombinovanou troubou, která využívá intervalové pečení:

Full Steam (plná pára) – pára se tvoří po celou dobu pečení, v kombinaci s ventilátorem

Tato funkce je vhodná pro přípravu zeleniny, ryb, rýže, čerstvých těstovin nebo k ohřívání jídel. Díky rychlému a mírnému způsobu přípravy si potraviny zachovávají významné vitamíny, ale také svoji strukturu a barvu.

Interval half steam + heat (intervalové pečení: poloviční pára + ohřev) – kombinace 50 % výkonu generátoru páry a 50 % funkce horký vzduch.

Přenos tepla je realizován kombinací sálání a kondenzace, spojuje tak páru a horký vzduch v poměru 1:1. Program je vynikající pro krémové pokrmy, jídla z vajec, karamelový krém nebo další dezerty, které mají ztuhnout a klesnout.

Interval quarter steam + heat (intervalové pečení: čtvrtina páry + ohřev) – kombinace 25 % výkonu generátoru páry a 75 % funkce horký vzduch.

Přenos tepla u tohoto programu probíhá sáláním a kondenzací. Je vhodný pro pečení těst, přípravu mas, pro rozmrazování a ohřívání jídel, ale také pro pečení chleba. Díky vysoké vlhkosti je sálání méně intenzivní a pokrm je tak šťavnatější, ale zároveň má křupavou kůrku.
Catca
 
Příspěvky: 727
Registrován: Pát 09. Čer 2006 15:51:57

Re: Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod Taška P v Úte 22. Bře 2011 15:36:20

Fíha, ono už to fachčí dohromady.Tak to chce fakt někoho, kdo to zná z praxe. Anebo nám pak řekneš ty :) .
Taška P
 
Příspěvky: 719
Registrován: Pon 04. Čer 2007 9:05:16
Bydliště: Na vlastní půdě 5

Re: Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod pospis v Stř 23. Bře 2011 0:27:38

Catca napsal:Uvažuji o vestavěné horkovzdušné troubě s grilem a párou do nové kuchyně. Líbí se mi ta kombinace s pečením a vařením v páře. Jídlo prý dostane tu správnou kůrčičku a je i šťavnaté a zdravé...
Ale jak je to v praxi? Je to vážně tak dobré? A cenový rozdíl o 15 000 Kč dražší trouba - vyplatí se to?

Máte někdo doma? Nedáte na ni dopustit nebo páru radši vůbec nepoužíváte?


Ahoj,
My teda nemáme kombinaci ale máme klasickou parní troubu asi půl roku. Máme samostatnou parní troubu a pod ní klasickou horkovzdušnou pečící troubu.Vše od Bosh. Parní stala asi 22tis a klasika asi 15tis Mikrovlku jsme si nepořizovali.
Dělám v ní téměř vše, nedám na ni dopustit. Pořídila jsme si kuchařku pro parní troubu plus se snažím experimentovat. Dělám v ní veškerou zeleninu, těstoviny, rýži, brambory,vajíčka, knedlíky. Maso- rybí, králičí, kuřecí, vepřové, krůtí. (hovězí se u nás nejí). Dělala jsem v ní i zapékané těstoviny a zapekané brambory, sekanou, zelí,. Když chci aby to mělo kůrčičku, tak to šupnu na 5min pod gril do pečící trouby. Takže za mě kombinace musí být super!!
v troubě i rozmrazuji a ohřívám, protože nemáme mikrovlnku. Zkoušela jsem i domací jogurt.

Nejvíce se mi líbí že můžu vše delat naráz. Vůně se nepromíchají. Dám do trouby dělat brambory a v půlce přidám rybu se zeleninou a společně vše dopeču.

Co se týká uklízení, tak mě to problém nedělá. Po ukončení programu troubu otevřu a papírovýma utěrkama vytřu do sucha. Za 5min mam hotovo. Stejně tak bych uklízela i varnou desku.

Jsem opravdu maximálne spokojena. Vaříme bez tuku a s minimem soli. Jsem ráda že jsem si pořídila levnou obyčejnou sklokeramiku a ne dražší indukční varnou desku, protože na varné desce opravdu dělám minimálně.
pospis
 
Příspěvky: 80
Registrován: Pát 17. Dub 2009 13:20:21

Re: Parní trouba - zkušenosti

Odeslatod Catca v Stř 23. Bře 2011 10:36:32

Jeeee, to se hezky čte :lol: Já jsem velký zastánce dietního lehkého jídla, ale nepohrdnu ani klasickou svíčkovou na smetaně. A přítel je vyloženě masák, ale zeleninku si rád dá a navíc bezvadně vaří a pečení je pro chlapy hračka (když je to baví). Takže chci fakt něco, co je zdravé, ale chutné.

Když si vzpomenu na vaření na pařáčku, tak to jsem jako dítě nesnášela. Ale tohle doufám bude jiná dimenze...

Takže se zajdu podívat na kuchařky - hlavně nechápu jak se v tý troubě vaří rýže a vajíčka?! A to pečivo taky nevim... neni to složitý, těsto se musí nechat nějak kvasit nebo jak to s tím je? (Chleba jsem ještě nepekla, ale pekárnu má kámoška a je to bezva.)
A je potřeba nakoupit speciální nádobí???
Catca
 
Příspěvky: 727
Registrován: Pát 09. Čer 2006 15:51:57

Další

Zpět na Bydlení a design

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků

TOPlist