Dotaz na luci - sedačka

Moderátor: Living

Dotaz na luci - sedačka

Odeslatod snek v Úte 09. Bře 2010 19:59:37

Ahoj Luci,
z livingu vím, že jsi spokojenou majitelkou Sigmy od Natuzzi. Mohla bys mi prosím napsat, jakou kategorii a odstín kůže máš? Z diskuse vím, že jsi spokojená, že se Ti kůže na sedačce nevytahuje. Jsem trochu zmatená, protože v Jámě mě ujistili, že i kvalita 15 kůže je O.K., v Karlíně mi paní důrazně doporučovala buď 25 nebo 15 hrubou - "raženou" (tu ale za žádnou cenu nechce manžel :cry: ) jinak prý se kůže přece jen vytahuje... Budu Ti moc vděčná, když mi napíšeš zkušenosti. Co si budeme povídat, každá o stupeň lepší kategorie je cca 10tis. navíc :roll: Ale prostě si s manželem nemůžeme pomoct - pohodlnější a hezčí sedačku jsme na trhu nenašli.
Díky moc.
snek

Re: Dotaz na luci - sedačka

Odeslatod luci v Stř 10. Bře 2010 9:48:26

snek:
hrubou kuzi nam doporucovali take ... ale nebyla nam az tolik prijemna stejne jako vam :-) zvolili jsme jemnejsi tusim ze s oznacenim Le Mans
co se tyce vytahovani ... urcite zalezi na vice faktorech .. typu kuze ... tvrdosti sedaku ... vasi vaze ... i velikosti sedaku ....

konktretne klasicke sedaky vypadaji jak nove ... nikde zadny varhanek ani stopa po sezeni/lezeni .. to same s operaky ... mala plocha je pevnejsi ...
u velke luzkove casti to bylo horsi ... shao zatezoval svymi 120kg a rozvaleny posezem jedno misto (mnohdy i se mnou na kline :-)) a tak trochu kuze logicky povolila ... ale spis to bylo tim ze jsme meli jen hard vyplne do ktere se zaboril a cilene se vytlacoval dulek :-) ... po 2 mesicich nam dali extra tvrdou vypln a novou kuzi coz je to mnohem lepsi ... luzkova cast se vyrazne neslehla a zatim nemame varhanky na kuzi ... jak to bude za 5 let nevim ...

hruba kuze kat 15 je hodne tlusta cili i pevna ... mrkni na sedacky v showroomu .. vzorek hodne mate na sedacce kuze vypada prirozeneji ...
cenovy rozdil mezi jednotlivyma kategoriema byl tusim cca 5k
kat 10 bych urcite nebrala :-)
koukam ze tu nasi sedacku maji v akci spolu s dalsima :-)
btw vzorniky kuzi ti pujci i domu :-)
luci

Odeslatod snek v Stř 10. Bře 2010 10:21:34

Ahoj Luci,
díky moc za podrobné informace.
Čekali jsme právě na slevy, mají teď na vybrané sedačky do 21.3. 15% slevu.
Rozhodujeme se mezi:
-15 kůží která je jemná a má pěkný teplý smetanový odstín (označení bohužel z hlavy nevím). Výhoda cena, nevýhoda asi vytahování...
-25, která je trošku hrubší (ale ne tak hrubá jako hrubá 15 o které píšeš - tu jsme zavrhli). Výhoda je pevnější kůže, nevýhoda je vyšší cena a trochu studenější odstín smetanové - jakoby trochu do šeda...

Co se týče trvdosti sedáků, nabídli nám jen tvrdé a měkké - jdeme rozhodně do tvrdých. Pokud jsem to dobře pochopila, pro tu extra tvrdou vyplň jste se rozhodli vy, nebo vám ji nabídli v rámci reklamace? Nám se o možnosti extra tvrdé výplně vůbec nezmínili...
snek

Odeslatod luci v Stř 10. Bře 2010 10:35:08

jsou ruzne typy sedacek s ruznym typem vyplne ... schvalne si sednete treba do clyde nebo do domina ... chce to vyzkouset co vam bude pohodlne :-)
co jsem si vsimla tak nemaji kuzi na sedackach uplne vypnutou... vypada to prirozene i kdyz se peri slehne - u domina ...
extra tvrda vypln se da dohodnout ale standardne ji nedelaji ... mame ji i na taburetce i v kresle ...
mrkni jeste na vzorky na kuzi maji na sobe vyrazeny nazev ...
ke sleve ... pokud budete platit sphere kartou cenu srazite jeste o 5% :-)
luci

Odeslatod snek v Stř 10. Bře 2010 14:33:38

Tak jsem ted proběhla ty vzorky - v užším výběru je Le Mans :) a v 25 to byla Status - tu jsem ted ale viděla na živo na celé sedačce a ta barva je skoro modro-šedá, ty vzorky strašně klamou. Takže tu ne.. Ještě jsem dostala vzorek 25 Montecarlo - ta je odstínem Le Mans hodně podobná (aspoň na tom vzorku )takže mám o čem přemýšlet :smilie11:

Luci, prosím, ještě poslední otázka: když pominu vytahování kůže, tak co se týče mechanického poškození kůže - nějaké škrábance, vrypy - je ta tvoje sedačka O.K.? (Samozřejmě nepředpokládám, že do ní budeme po večerech rýt vidličkama, jen se ptám kvůli dětským a psím návštěvám, které jsou u nás časté ;) )

Slibuju, že je to poslední otázka :oops: a díky moc za ochotu!
snek

Odeslatod luci v Stř 10. Bře 2010 15:37:31

ted jsi me s tou kuzi zaskocila :-) pujc si vzorky domu a uvidis ktera barva vam bude prijemnejsi ... rovnou si muzes otestovat vidlicku :-)

co se tyce mechanickeho poskozeni ... u nas je to v poho ... horsi je to se svetlou barvou coz zminovali i prodejci ... treba silice z mandarinky .. netusim jak se to tam dostalo a zazralo ... najednou koukam a cely sedak oranzovy :-) coz se nam stalo nekolikrat ...
bez problemu to slo vycistit :-) resp nechala jsem pusobit mydlovou vodu a za nejakou dobu flek sam zmizel :-)) kdyz se mi to stalo prvne cistila jsem to usilovne nekolik hodin :-)

nasla jsem jednu fotku cca po 8 mesicnim pouzivani ...
04P7294418.JPG
luci

Zpět na Bydlení a design

DOPORUČENÉ ODKAZY
Logo
Balarepo
Výrobce laminátových bazénů se 17-ti letou tradicí. Zajišťujeme dopravu, montáž a kompletní servis. Nabízíme špičkovou technologii zateplení bazénů, snadnou a rychlou montáž, dlouholetou záruku. K bazénům dodáváme kompletní sortiment doplňků a příslušenství.
:: detail firmy :: www.balarepo.cz
Logo
ROLLO, s. r. o.
Firma Rollo, s. r. o. se zabývá dodávkou a montáží předokenních rolet, garážových vrat, interiérových žaluzií a markýz. Od roku 2000 rozšířila výrobu o vjezdové brány, plastová okna a venkovní žaluzie. Sídlo firmy se nachází v Petrově na Moravě. Pobočky a showroomy naleznete v Říčanech u Prahy, Hostivicích u Prahy a v Mladé Boleslavi.
:: detail firmy :: www.rollo.cz