Tyčový nebo klasický mixér? Anebo robot?

Moderátor: Living

Tyčový nebo klasický mixér? Anebo robot?

Odeslatod BARA.H v Čtv 01. Led 2009 22:42:34

Poslední dvě hodiny tady pročítám diskuze o mixérech a robotech, ale čím déle čtu, tím jsem ještě víc nerozhodná, co vlastně potřebuju.Tak snad mi někdo doporučí tu pravou věc do kuchyně.
Chtěla jsem klasický mixér - mám malé mimčo a dřív nebo později budu muset vařit ty kašičky a blevajzy. No a občas bych si taky ráda dala svíčkovou. Prostě potřebuju něco, co mi rozmixuje zeleninu a maso dohladka. A taky mám ráda jahodový koktejl.
A když jsem tak četla a četla, dost lidí si chválí tyčový mixér - bude mi na to stačit? Nebo naopak si mám radši pořídit robot a tak nějak mít všechno v jednom?
No prostě budu ráda, když mi někdo poradí, co si koupit. :roll: ;)
BARA.H

Re: Tyčový nebo klasický mixér? Anebo robot?

Odeslatod modra1 v Pát 02. Led 2009 0:03:28

Aj keď reagujem, rozhodnem ti neporadím čo si máš kúpiť.
Kašičky sa dajú vyrobiť aj tyčovým mixérom, aj kokteily. Ja nepatrím medzi fanúšikov veľkých robotov, vystavené na linke by som to nezniesla a do šuflíka by sa mi to už nezmestilo. Zmestil sa mi malý robot (Moulinex Opti Pro), mám ho asi mesiac, využívam ho často a som s ním spokojná. Okrem toho máme starý šľahač s otočnou nádobou, takže o veľkom robotovi ani nerozmýšľam.
modra1

Odeslatod MagdaodŠimona v Pát 02. Led 2009 9:51:23

Také jsme se rozhodovali, co si pořídit, když bylo mimčo, na kašičky, ale taky prostě, abych to využila na kdeco a neleželo to ve skříni.U mě hraje velkou roli praktičnost.Snadné ovládání a hlavně údržba!
Máme už 3 roky tyčový mixér Braun.Musím říct, že max.spokojenost a doporučuju.Poseká,našlehá,rozdrtí,rozmixuje.
Výkon 600 W
Plynulá regulace otáček s 15-ti nastavitelnými stupni
Možnost nastavení nižších minimálních otáček => jemný start + snížení nebezpečí rozstřiku – soft speed
Ultra ostré nože z uhlíkaté nerezové oceli pro lepší výsledek
Větší podíl měkčených ploch pro lepší uchopení
Příslušenství:
Malý sekací nástavec (350 ml)
Velký sekací nástavec (1000ml)
drtič ledu pro velký nástavec
Odměrka (500ml)
Šlehací metla
Mixér s nerezovou nohou
MagdaodŠimona

Odeslatod Anoli v Pát 02. Led 2009 9:57:46

Robota jsem měla, sice starou ETU, ale připadlo mi to zbytečné. Hlavně to umývání bylo děsné. Nyní mám mixér Clatronics, ruční šlehač Gorenje s možností připojení na nádobu, mlýnek na maso, strouhanku atd. Moulinex a chci si ještě koupit tyčový mixér. Je to sice každý pes jiná ves (alespoň designově je to podobné).
Anoli

Odeslatod Jana2 v Pát 02. Led 2009 10:45:12

Máme stejný tyčový Braun jako Magda. Přítel nechtěl velkej robot, že je to zbytečný, tak jsem po pročtení diskusí tady vybrala ten tyčovej a je perfektní. V malý nádobě dělám pomázánky (menší množství), sekám česnek a cibuli, ve velký nádobě dělám koktejly (dětský kašičky zatím není komu). Akorát ten drtič ledu jsme jednou vyzkoušeli a od tý doby odpočívá. "Nohou" mixuju krémový polívky a má i šlehací nástavec, ten občas použiju třeba na těsto na palačinky.
Koupila jsem ho i mojí mámě a tchýni a obě jsou spokojený. Máti s ním dělá svíčkovou - dřív jí musela z hrnce přelít do skleněnýho mixeru a pak zase zpátky, teď to mixuje rovnou v hrnci.
Má jenom jednu nevýhodu - nedají se s ním nastrouhat brambory na bramborák.
Jana2

Odeslatod MagdaodŠimona v Pát 02. Led 2009 10:56:30

Jano:já na něm strouhám i ty brambory, ve velkém sekacím nástavci, se mi to nechce na struhadle (většinou si přišmiknu prst) :shock:
MagdaodŠimona

Odeslatod Jana2 v Pát 02. Led 2009 11:05:52

Magdo, taky jsme to tak zkoušeli, děláme tak mrkvovej salát, ale na bramborák mi přijde, že je to na kaši, takže na bramboráky jezdíme k mojí mámě, která má robot. Viděla jsem ale tenhle http://www.braun-shop.cz/obchod/mixery- ... 0-mfp.html , tak mám v (dlouhodobém) plánu zjistit, jestli by se nedala dokoupit jen ta nádoba a krouhací kotouče...
Jana2

Odeslatod robijn v Pát 02. Led 2009 11:07:53

na kasicky pro mimco tycovy, nejlepe uz doporucovany Braun. Udela presne co potrebujes, rychle, jednoduse a zadne velke cisteni. Navic se hodi v kuchyni i vedle velkeho robota.
robijn

Bydliště: Na sever od Kolina. Ne, tam ne, to uz je daleko. Kousek zpatky.

Další

Zpět na Bydlení a design

DOPORUČENÉ ODKAZY
Logo
SAUNATOP spol. s.r.o.
Tradiční výrobce finských saun s desetiletou historií. Výroba - prodej - montáž - servis saun. Dodáváme privátní a veřejné sauny, infrasauny, saunové domky, topidla, regulace, saunové příslušenství a parní lázně. Vše na klíč.
:: detail firmy :: www.saunatop.cz
Logo
ATAN nábytek
Nábytek Atan se orientuje především na kvalitní tuzemské dřevěné výrobky s velkou tradicí. Prodáváme židle, stoly, houpací křesla, polokřesla,nábytek pro vybavení restaurací, zahradní nábytek a bytové doplňky. Realizujeme také bytové, restaurační a hotelové interiéry.Zakázková výroba nábytku - i zahradního. Realizace interiérů bytových, restauračních, hotelových.
:: detail firmy :: www.atan.cz