Indukce a výrobci

Moderátor: Living

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod varouch v Pát 23. Kvě 2008 9:16:18

Doma mam taky indukci Brandt, s funkci jsem spokojena az na jediny detail, o kterem mi dopredu nikdo nerekl - leva pulka plotynek, stejne jako prava pulka plotynek, je vykonove sprazena. V realu to vypada tak, ze nemuzu mit na plnej ceres pustenou zaroven levou predni a levou zadni plotynku (totez v pravo). Jakmile jede jedna plotynka na nejvic (stupen P), tak druha muze jet maximalne na 5. Pokud druhe pridam vykon, snizi se umerne k tomu vykon na prvni plotynce. Proste takovy spojeny nadobi. :)
Takze povoleny kombinace jsou:
P - 5
9 - 6
8 - 7
.. plus jakykoliv nizsi vzajemny kombinace.
Netusim, jestli je tohle standard, kterej funguje vsude, rozhodne se mi o tom zadnej prodejce nezminil. Nijak zvlast me to neomezuje, jen obcas se mi stane, ze bych potrebovala na obou vysokej vykon.

Dal mi u Brandta vadi absence dokumentace chybovejch hlasek. V manualu je jen zminka o chybe F7 a tim soudruzi z Francie koncej. Obcas mi problikne chyba F8, podle pozorovani to vypada na stav, kdy mi nadobi presahuje na sousedni nezapnutou plotynku, ale stve me, ze to proste v dokumentaci neni.
Uživatelský avatar
varouch
 
Příspěvky: 2747
Registrován: Úte 05. Čer 2007 9:21:33

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod simoona v Pát 23. Kvě 2008 15:08:14

My mame Ariston a jsme velmi spokojeni, je fakt, ze na znaccce asi az tak nesejde, ale nektere typy pry mivaji problemy se senzorem (cetla jsem na diskuzich zde). Nam se zatim nic takoveho nestalo.
Jinak ramecek mame takovy ten zkoseny jen u strany nejblize s okrajem linky.
simoona
 
Příspěvky: 115
Registrován: Úte 08. Kvě 2007 7:56:55

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod Simona 1 v Pát 23. Kvě 2008 17:16:49

Ajka1 napsal:Máte někdo indukční varnou desku od firmy Whirlpool? Jak jste spokojeni. Předběžně jsem se rozhodla, že si ji koupím, ale je tu spousta dalších výrobců. Přečetla jsem všechny diskuze, každý chválí tu svou (Brandt, Amicu,atd...), ale o Whirlpoolu jsem toho moc nenašla - poraďte mi.
Díky.

My mame Whirlpool. Uz jsem to tu psala asi do dvou diskuzi, jsem spokojena, zadny problem s ni nikdy nebyl, dotykove ovladani funguje bez problemu, ma detsky zamek i casovac- ten vyuzivam hodne, napriklad pri vareni testovin, ryze... ;) . Ani nemam problem s tim, ze je bez ramecku. Mame od Whirlpool i mikrovlnu a vestavnou troubu a chystam se i na mycku.
Je to primo tahle: http://www.megaobchod.cz/bila-technika/ ... 72797.html
Uživatelský avatar
Simona 1
 
Příspěvky: 240
Registrován: Ned 16. Zář 2007 8:43:55

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod Zabak v Pon 26. Kvě 2008 14:26:44

varouch napsal:Doma mam taky indukci Brandt, s funkci jsem spokojena az na jediny detail, o kterem mi dopredu nikdo nerekl - leva pulka plotynek, stejne jako prava pulka plotynek, je vykonove sprazena. V realu to vypada tak, ze nemuzu mit na plnej ceres pustenou zaroven levou predni a levou zadni plotynku (totez v pravo). Jakmile jede jedna plotynka na nejvic (stupen P), tak druha muze jet maximalne na 5. Pokud druhe pridam vykon, snizi se umerne k tomu vykon na prvni plotynce. Proste takovy spojeny nadobi. :)
Takze povoleny kombinace jsou:
P - 5
9 - 6
8 - 7
.. plus jakykoliv nizsi vzajemny kombinace.
Netusim, jestli je tohle standard, kterej funguje vsude, rozhodne se mi o tom zadnej prodejce nezminil. Nijak zvlast me to neomezuje, jen obcas se mi stane, ze bych potrebovala na obou vysokej vykon.

Dal mi u Brandta vadi absence dokumentace chybovejch hlasek. V manualu je jen zminka o chybe F7 a tim soudruzi z Francie koncej. Obcas mi problikne chyba F8, podle pozorovani to vypada na stav, kdy mi nadobi presahuje na sousedni nezapnutou plotynku, ale stve me, ze to proste v dokumentaci neni.


Mám indukci electrolux, po přečtení jsem zkoušela dát na pravou zadní a levou přední plotýnku a obě jsem vpohodě nastavila na 9 - takže to bude asi jen u nějaké značky...

Jinak mám dotaz - měla jsem na návštěvě koelgyni z práce, která má indukci Brandt a neustále s ní řeší problém - má jí cca půl roku a přestali jí hřát nejprve 2 plotýnky, opraveno, tedky jí nehřáli 3. Měla doma opraváře a ten jí řekl že problém je v tom že má pod varnou deskou nádobí, které je také magnetické. Jsem koukala jak puk :-O A dále jí prý říkal že se nesmí pod indukci dávat vestavná trouba - to ona tedy nemá, ale to že jí indukce stále nefunguje prý přikládal k tomu že má pod deskou v šuplíku nádobí reagující na magnet - slyšeli sjte to někdo taky?
Zabak
 
Příspěvky: 2021
Registrován: Pát 24. Lis 2006 11:25:29

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod monious v Pon 26. Kvě 2008 14:40:22

neslysela, ale dava to smysl.. :shock:
Uživatelský avatar
monious
 
Příspěvky: 600
Registrován: Pát 23. Kvě 2008 7:42:47
Bydliště: Kladno

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod kamylka v Pon 26. Kvě 2008 14:45:48

aha tak to me trochu desi, chci si poridit indukci a pod desku dat supliky a dolu nadobi......
kamylka
 
Příspěvky: 130
Registrován: Pon 26. Lis 2007 9:01:46

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod Zabak v Pon 26. Kvě 2008 14:50:36

No já o toms lyšela poprvé - hledala jsem i v našem návodu a tam tedy nic takového není - jen že pokud je pod tím šuplík neo trouba musí tam být prostor min. 0,5cm - to chápu. Ale nic o tom že pod tím nesmí být trouba a ani nic magnetického - já tam mám spíš takový bordýlek, ale třeba i mabnetickou podložku na hrnce...
Zabak
 
Příspěvky: 2021
Registrován: Pát 24. Lis 2006 11:25:29

Re: Indukce a výrobci

Odeslatod varouch v Pon 26. Kvě 2008 15:03:18

Zabak napsal:Mám indukci electrolux, po přečtení jsem zkoušela dát na pravou zadní a levou přední plotýnku a obě jsem vpohodě nastavila na 9 - takže to bude asi jen u nějaké značky...


U me tohle nedelaji plotynky krizem, ale jak jsou za sebou. Cili zkus dat hrnce na levou predni a levou zadni, jestli te to necha obe vytahnout na maximum.
Jinak mám dotaz - měla jsem na návštěvě koelgyni z práce, která má indukci Brandt a neustále s ní řeší problém - má jí cca půl roku a přestali jí hřát nejprve 2 plotýnky, opraveno, tedky jí nehřáli 3. Měla doma opraváře a ten jí řekl že problém je v tom že má pod varnou deskou nádobí, které je také magnetické. Jsem koukala jak puk :-O A dále jí prý říkal že se nesmí pod indukci dávat vestavná trouba - to ona tedy nemá, ale to že jí indukce stále nefunguje prý přikládal k tomu že má pod deskou v šuplíku nádobí reagující na magnet - slyšeli sjte to někdo taky?

Vyslovene, ze bych to nekde cetla, to ne, ale ta civka nebo co to tam indukuje, bude urcite pracovat jak nahoru smerem na plotynku, tak i dolu. Takze pocitam, ze dosah bude na obe strany stejnej. Kdyz zvednu panev o 2 cm nad plotynku, tak uz mi blika, ze ztratila kontakt s magnetickym nadobim, takze rekneme, ze to je tak 4-5cm nad civky (spis min, ale at nezeru). Takze ty 4-5 cm to bude fungovat nejspis i dospod. Pominu, ze zespod je to kryte nejakou umelou hmotou, ktera to drobet odstini (je to malo). Tvoje kamaradka by musela mit tesne pod deskou hodne melkej suplik a v nem treba panev na palacinky. Ja mam suplik pod deskou taky, dno je tak 10 cm pod deskou a i kdyz tam mam nejaky panve, tak rozhodne deska nic nedetekuje. Takze jestli to opravdu nema natlaceny tak, ze skrta o spodek indukcni desky, tak bych tomu neverila. (A pokud to u ni ma vetsi dosah, tak kdovi, jak je ta jeji deska nakalibrovana, muze si doma zkusit prikladat zespoda nadobi, jestli se ohreje. :))
Co se tyce trouby, tak tam to je asi tim, ze
1. trouba muze mit oplechovani z feromagnetickeho materialu, to by se pak zahrivalo.
2. Deska ma vespod vetracek, takze tam musi byt urcity volny prostor k ochlazovani civek.
Uživatelský avatar
varouch
 
Příspěvky: 2747
Registrován: Úte 05. Čer 2007 9:21:33

PředchozíDalší

Zpět na Bydlení a design

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků

TOPlist