Kožená sedačka nebo látková?
Moderátor: Living
Kožená sedačka nebo látková?
Prosím o informace, názory, zkušenosti s koženou sedačkou. Je lepší kožená nebo látková?
- kubula
Re: Kožená sedačka nebo látková?
koženou ani za nic. Nesmíte mít doma žádné zvířátko (pes, kočka),protože ji může poškrábat. A další důvod proč ne, v létě se na ni člověk strašně potí, a pak je to hrozně nepříjemné na sezení.Ale napadá mě jedno plus, asi se dobře udržuje, jenom se přetře vlhkým hadříkem.
- orlicek
zeptej se Markose v diskusi Dilema (Ostatní a volná diskuse) určitě dobře poradí... :D :D :D
- Danusse
Já si taky myslím, že látková je lepší (a když má sundavací potah, to je asi úplně nejlepší :). Není nic horšího, než když se přilepíte ke kožené sedačce ..... No a nebo to vyřešit tak, že přes ni bude přehozená nějaká deka a "kožená" bude třeba pro návštěvy. V každém případě já měla vždy přes všechny sedačky danou nějakou deku - ty se koupí za pár kaček - a člověk se na pohovce může hezky povalovat a povrch se moc neošoupe, neušpiní atd. A vždycky před návštěvou deku stáhnu ;) ......
Nebo jako to kdo děláte? Možná to je přehnané, ale není nic horšího, než když je pohovka špinavá, prodřená atd.
Nebo jako to kdo děláte? Možná to je přehnané, ale není nic horšího, než když je pohovka špinavá, prodřená atd.
- Klára
Já myslím, že v těch nových kožených už se člověk nelepí, to bylo v koženkových,v pár kožených jsme seděla a vy jsem odešla nepřilepená.Zase na údržbu je bezkonkurenční, otřete ji hadříkem a je to. Chci si ji koupit, měla jsem látkovou kůži a ta se po 4 letech začla loupat a po šesti je na vyhození.
- Marcela
Pisete o kozenych z vlastni zkusenosti?
Ja mam jiz druhou a jinou bych nechtela.Super,temer bezudrzbova,kor kdyz mate deti.Vypada i po letech stale stejne,nic se neosoupe,neotrha.
Nikdy jsem se na ni neprilepila,tedy pri beznem sezeni ci valeni.Chce to vybirat kvalitni kuzi.
Ja mam jiz druhou a jinou bych nechtela.Super,temer bezudrzbova,kor kdyz mate deti.Vypada i po letech stale stejne,nic se neosoupe,neotrha.
Nikdy jsem se na ni neprilepila,tedy pri beznem sezeni ci valeni.Chce to vybirat kvalitni kuzi.
- Miska
Hmm, já teda píšu z VLASTní ZKUŠENOSTI. Pokud někdo chcete tu mou koženou potvoru za pár kaček a za odvoz - tak si pro ni přijeďte, nejlépe hned.
JEDINÁ výhoda, kterou na ní shledávám je ta údržba. V tom mají výše píšící pravdu. Občas po ní fláknu mokrým hadrem a to je všechno. Maximálně se na ní občas otře prach, žádné vysávání, žádný ušmudlaný potah- tohle jediné bych neměnila.
Psa máme (malého) a kupodivu ji nepoškrábal-zatím, i když jsem s tím počítala. Možná ji taky nepoškrábal proto, že i tomu psovi není dvakrát příjemné ležet na té chladné lepící kůži, takže si zásadně otočí polštář (látkový) a lehne si na něj.
JINAK - samozřejmě, že lepí (podotýkám, že mám kvalitní kůži). To na věci nic nemění. Vy nikdo nemáte oblečení z kůže? Je to přece úplně to stejné. ANo, nelepí pokud jsem oblečená - nikomu nepřeju sednout si na ni za horkého léta v prádle. To pak nejenom lepíte, ale při snaze odlepit se vydáváte i ponižující čvachtavé zvuky.
Jediná metoda je mít pod sebou deku. Abych na ni dávala nějaké potahy? No proboha to jsem si snad nemusela kupovat kůži - připomíná mi to vztah k TV někdy v 60. letech kdy tenhle krám byl zásadně přikryt úhlednou dečkou, představujíc hierarchii hodnot v dotyčné rodině.
Takže můj názor - už bych si ji NIKDY nekoupila.
JEDINÁ výhoda, kterou na ní shledávám je ta údržba. V tom mají výše píšící pravdu. Občas po ní fláknu mokrým hadrem a to je všechno. Maximálně se na ní občas otře prach, žádné vysávání, žádný ušmudlaný potah- tohle jediné bych neměnila.
Psa máme (malého) a kupodivu ji nepoškrábal-zatím, i když jsem s tím počítala. Možná ji taky nepoškrábal proto, že i tomu psovi není dvakrát příjemné ležet na té chladné lepící kůži, takže si zásadně otočí polštář (látkový) a lehne si na něj.
JINAK - samozřejmě, že lepí (podotýkám, že mám kvalitní kůži). To na věci nic nemění. Vy nikdo nemáte oblečení z kůže? Je to přece úplně to stejné. ANo, nelepí pokud jsem oblečená - nikomu nepřeju sednout si na ni za horkého léta v prádle. To pak nejenom lepíte, ale při snaze odlepit se vydáváte i ponižující čvachtavé zvuky.
Jediná metoda je mít pod sebou deku. Abych na ni dávala nějaké potahy? No proboha to jsem si snad nemusela kupovat kůži - připomíná mi to vztah k TV někdy v 60. letech kdy tenhle krám byl zásadně přikryt úhlednou dečkou, představujíc hierarchii hodnot v dotyčné rodině.
Takže můj názor - už bych si ji NIKDY nekoupila.
- Zvedava
Já zase mohu koženou sedačku jen doporučit. Měli jsme před ní látkovou - bílá káva se vzorem, taky jsme byli spokojení, ale po pěti letech byl potah flekatý. Potom jsme koupili na inzerát dva roky starou koženou sedačku troj+křeslo za 30.000,-.Paní k ní měla původní doklad na 52.000,-.ALe to byla jinak finančně zaopatřená rodina...
Máme ji 4 roky a nemám jediné slovo výtky. A k tomu lepení: Nikdy nechodíme doma ve spodním prádle a nebydlíme v paneláku, takže TAKOVÉ horko u nás nikdy není. Navíc si myslím, že by na ní člověk musel nehnutě sedět aspoň hodinu holým zadkem. A ruku na srdce-kolikrát do roka taková situace nastane. Já jsem, jen pro zajímavost sedávala celý letošní srpen každý večer zabalená v dece. A ta se na kůži nelepí! ;)
Máme ji 4 roky a nemám jediné slovo výtky. A k tomu lepení: Nikdy nechodíme doma ve spodním prádle a nebydlíme v paneláku, takže TAKOVÉ horko u nás nikdy není. Navíc si myslím, že by na ní člověk musel nehnutě sedět aspoň hodinu holým zadkem. A ruku na srdce-kolikrát do roka taková situace nastane. Já jsem, jen pro zajímavost sedávala celý letošní srpen každý večer zabalená v dece. A ta se na kůži nelepí! ;)
- Paradox