háčkované šaty
Moderátor: Living
Re: háčkované šaty
Nepřevíjím, peru klubíčka tak jak jsou. Ručně promačkám v dost teplé vodě ( co ruka snese) s prostředkem pro ruční praní, vymáchám v chladné vodě, vymačkám ve froťáku,na topení položím ručník a klubíčka tam rozložím. V létě suším na sluníčku. Horší je, když se už netopí a sluníčko stávkuje.
Peru takto klubíčka už léta. Hlavně proto, že se příze vytáhne nebo smrskne ještě před pletením a hotový výrobek nemile nepřekvapí po prvním vyprání.
Peru takto klubíčka už léta. Hlavně proto, že se příze vytáhne nebo smrskne ještě před pletením a hotový výrobek nemile nepřekvapí po prvním vyprání.
- Alena32
Děkuji za odpověď. To taky zkusím. Já měla obavu, že to klubko uvnitř zplesnicí. Já peru až hotový výrobek hned po upletení a zkompletování. Pokud hodně pářu, což je "normálka", tak navinu do přadena a vyperu. Některé příze se páránim a opětovným pletením vytahují a to vyprání je zase načechrá a navoní a mě namotivuje vrhnout se zpět do pokusu uplést
NĚCO jedinečného.
Jinak koukám, že máš dneska taky noční provoz. Já se asi hodinu převalovala (mám nějaké starosti a s tím se špatně spí) a teď už radši vstala. Doženu spánek po obědě, teď se vrhnu do nějaké tiché práce (ať neruším noční klid). Že bych pletla?

Jinak koukám, že máš dneska taky noční provoz. Já se asi hodinu převalovala (mám nějaké starosti a s tím se špatně spí) a teď už radši vstala. Doženu spánek po obědě, teď se vrhnu do nějaké tiché práce (ať neruším noční klid). Že bych pletla?

- Ela 007
Dievčence, ďakujem za pomoc...už len zohnať vlnu. V obchode na mňa pozerali ako na zjavenie
akú to vlastne vlnu chcem. Asi najlepšie bude objednať z netu...ešte raz dík... 

-
JanaC13 - Příspěvky: 55
Joo, Eli já mívám noční hodně často. Jsem prostě sova.
U toho prané příze v klubkách je teda dost krizová čistě bavlněná příze. Ta potvůrka schne dost dlouho, ale směsové nebo akrylové klubko je suché do rána.
U toho prané příze v klubkách je teda dost krizová čistě bavlněná příze. Ta potvůrka schne dost dlouho, ale směsové nebo akrylové klubko je suché do rána.
- Alena32
Krásné Velikonoce všem,
vnučka mi poslala tento odkaz na šaty, které se jí líbí, nevěděl by někdo jak na ně?
http://weheartit.com/entry/22485437
Díky, dermaj@seznam.cz
vnučka mi poslala tento odkaz na šaty, které se jí líbí, nevěděl by někdo jak na ně?
http://weheartit.com/entry/22485437
Díky, dermaj@seznam.cz
- Dermaj
Posunuji na první stránku a současně přeji všem na tomto Fóru
pohádkové Vánoce a inspirativní nový rok 2016

pohádkové Vánoce a inspirativní nový rok 2016

-
Maceška - Příspěvky: 3052
Ahojky, děvčata,
pokud se Fórum časem nevzpamatuje (= sabotáž webu), najdete mě a denní přísun tisku zde:
http://hratky-s-klubicky.webnode.cz/
Přístup je snadný, kliká se na rozcestník vpravo nahoře u květu macešky.
Časopisy zatím dávám na "Inspirujte se" a stačí klikat na obrázky podle návodu dole pod nimi.
Neměl by to být problém.
Hezký den - Maceška
pokud se Fórum časem nevzpamatuje (= sabotáž webu), najdete mě a denní přísun tisku zde:
http://hratky-s-klubicky.webnode.cz/
Přístup je snadný, kliká se na rozcestník vpravo nahoře u květu macešky.
Časopisy zatím dávám na "Inspirujte se" a stačí klikat na obrázky podle návodu dole pod nimi.
Neměl by to být problém.
Hezký den - Maceška
-
Maceška - Příspěvky: 3052
Přeji pěkný večer, nevím jestli jsem správně na dotaz, ale chtěla bych se zeptat na zkušenosti s ergonomickým háčkem. U nás ho nemají, nemohu vyzkoušet. Mám se pokusit jej někde sehnat? Stojí to za to? Používáte někdo? Jste spokojeni?
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
- uška