Ohniště na zahradě
Moderátor: Living
Re: Ohniště na zahradě
robijn napsal:To musi byt lahudka kdyz trochu zaprsi.
Ohniste se delalo odjakziva na rovine kruh z kamenu a po ptakoch.
Nevím, co tím myslíš??!!!
Ve dnu jsou tři otvory, kterými odtéká voda, plně se nám toto ohniště osvědčilo, protože je zapuštěné, tak oheň krásně hoří, hlavně když je vítr.
-
Anelaba - Příspěvky: 1201
Tošinka- kameny jsou co jsme vykopali, když se betonoval chodník, rozměry- od oka -tak může být průměr něco přes metr dole a o něco víc při horním okraji. Můžu zítra změřit.
-
Ohniště vypadá dobře
, můj první dotaz (co po dešti) už byl zodpovězen. Ale jak se z toho vybírá popel, jak tam spálíte něco většího (zahradní odpad apod)?

-
Hana+3ks - Příspěvky: 1727
My máme na chatě takovéhle. Když je slejvák, stojí v něm chvíli voda, ale vsákne se. Popel vybíráme lopatou, dá se vymést všechen v pohodě. Když se do ohniště dá rošt, můžeme i grilovat 

Tvá Máňa 

-
fůrie - Příspěvky: 3937
A naše ohnisko vyzerá takto. Je úplne obyčajné, ale nám stačí, a tiež sa dá na ňom aj grilovať na rošte. Dole sú poukladané šamotové tehly a okolo kamene. Voda tiež bez problémov odtečie a popol vyberáme lopatkou. Fotila som mobilom, dosť neskoro večer,tak ospravedlňte kvalitu, prosím.
Anelaba, Vaše ohnisko je parádne, mne sa veľmi páči.
Anelaba, Vaše ohnisko je parádne, mne sa veľmi páči.

sany
-
sany - Příspěvky: 917
Sany dík.
Hana+3ks - popel vyberu lopatkou,a zametu smetáčkem, je to dost velké, takže se tam v pohodě dá vlézt.
Haha, lopatku si přítel taky vyrobil... vyfotím ji, ještě že sem nechodí, by mě zaškrtil

Hana+3ks - popel vyberu lopatkou,a zametu smetáčkem, je to dost velké, takže se tam v pohodě dá vlézt.
Haha, lopatku si přítel taky vyrobil... vyfotím ji, ještě že sem nechodí, by mě zaškrtil

-