Plevel v trávniku.
Moderátor: Living
Re: Plevel v trávniku.

Na světlušky mám úžasné vzpomínky z dětství, kdy jsem s tátou jezdila na vodu, tam jich bylo všude plno

S tou výškou trávníku máš pravdu. Je lepší, když se nechá v horku vyšší. Mám to osobně vyzkoušeno.
- AliceC
Hackeři mají zatím navrch, hatí.
- Květa

Kéria bola šikovnejšia, áno na Slovensku nám rastú tak krásne sedmokrásky. A ako sa do trávnika dostali? Občas sme "zabudli" pokosiť včas a postupne sa takto rozmnožili. Z niekoľkých "buriniek" vznikla takáto nádhera.
-
sany - Příspěvky: 917

PS: ty články o trávníku na ekozahradách jsou zajímavé - díky za tip.
- elhap
- hanka36

----------------------
Hm...sice nie som odbornik, co by ti urcil presne pricinu...ale skusim poradit ako praktik

V prvom rade by som vyhrabala dokonale vsetku tu susinu, co tam v travniku vidiet..aby sa ku korenom dostal vzduch....a potom skusila prihnojit. Ja hnojim "len" granulami NPK resp. cereritu - tu cast co kosim tyzdenne pravidelne niekolkrat do roka , pred domom kde kosim menej casto - 2- 3x do roka....
--------------
Noooo....ale ked taky stav je uz dlhsiu dobu - teda nielen posledne tyzdne kvoli nadmernemu mokru - tak by som skusila potom neskor cely travnik trochu "zmladit"...
Ono totiz sa mi tiez semtam stava, ze na niektorych miestach podobne sa dost preriedi - napr. jedna cast, ked predtym dlho stala voda pri jarnom topeni snehu- teraz to mam uz zarovnane, ale dochadza k tomu postupne aj ako travnik starne.......
Zvycajne to robievam na jar, alebo koncom leta - po pokoseni a dokonalon vyhrabani od suchych zbytkov dosypavam na povrch u zeminu ( napr. taku co sa mi zvysi ked niekde prerabam zahony, alebo kompost..atd.- zial len vynimocne som mala naraz dost zeminy na celu plochu, preto to robievam zvycajne po castiach

Hm...ono sa to dosypavanie substratu - vratane kompostu, piesku - nielen kvoli zarovnavaniu plochy, dier...ale aj kvoli vyzive a zlepsovaniu podnych podmienok - odporuca aj v zahradnickych knihach...
-
Keria - Příspěvky: 3947
- richardsonec
JABRAKA
- jabraka