Plevel v trávniku.
Moderátor: Living
Re: Plevel v trávniku.

Dnes jsem zrovna zkusila potřít pár kousků roundapem, tak uvidím co to udělá..

- hanka36

Prostě v půdě je např. 10.000 semen toho či onoho druhu a 20.000 jiného a každou jeho sezonu vyklíčí část, např. 500. A za rok zase. A zase.... plus nálety.

Takže... vydržet.

-
HonzaPM - Příspěvky: 2146
tvůj popis trávníku zní jako hezká směsice, příjemná na pohled a vhodná na českou vesnici... my máme zatím akorát směs tráv s jetelem plazivým, mám v tom pár dalších kytiček jako drobné kakosty, heřmánek, kokošku atd. snažím se do něj dostat hlavně sedmikrásky, ty se mi moc líbí. ale nevím jestli je ten jetel nepřeroste....
asi jsem dost mimo v téhle diskuzi že?
osobně ale anglické trávníky nemusím. stojí to spousta nervů, hnojiva, vody a peněz. naprosto nesmyslně spousta lidí odváží posekanou trávu jako odpad a přitom si postupně odvážejí živiny ze zahrady... a pak je musí pracně vozit z baumaxů v pytlích zpátky....
-------------------------------------------------------------------------------------
Cizinec obdivuje na jednom britském zámku dokonalý anglický trávník. Jeho majitel, lord, praví: „Ale to přece není nic těžkého, my se o něj pouze trošku staráme a on roste. Trávník se musí na jaře uválet, pořádně pohrabat… a pak už jen zalévat, hnojit a sekat.“ „To všechno u nás doma děláme také, ale přesto nemáme tak dokonalý trávník jako vy, Vaše lordstvo,“ odpoví na to cizinec. Starý lord se zamyslí a dodá: „A děláte to také již tři sta let?“
-------------------------------------------------------------------------------------
a podívejte se sem: http://www.ekozahrady.com/dobry_vtip.htm
je to naprosto pravdivé a přesné! a vlastně mi to ani nepřijde až tak vtipné...
-
bambik - Příspěvky: 1246
- Bob builder
Noooo...o anglicky travnik som tiez ani nikdy nesnivala ..
Teda viem, ze moj travnik nie je dokonaly.... burinu sice moc nemam( nemam velku plochum tak sa da dost ustrazit "nozom") ked je sucho, tak polovica uschne, ale zas sa pozbiera..( ako teraz po 2 mes.sucha nam tu 2tyzdne prsalo a zas je nadherny)....a k tomu mam aj " kolecka", co mi vycuraju moje dve miniaturne psie potvory...
(Ale tam si pomaham obcas "transplantaciou" - z okraja travnika kde to nevadi vyberiem kusok drnu a premiestnim ho tam kde bola diera..A takto dooookola..)
------------------------------
A este k burinam - klicivost mnohych beznych burina ( na rozdiel od kulturnych rastlin) je aj 30-70 rokov!!!...Takze do zakladania noveho travnika by som v podbnom pripade tiez ani nahodou nehrnula...ona ta nejaka burina v tych nasich travnikoch vlastne sa by bude urcite stale objavovat..
-
Keria - Příspěvky: 3947
- AliceC
prečítala som si "vtip" z tvojho odkazu a v mnohých prípadoch je to naozaj tak, čo je dosť smutné. Niektorí by chceli mať sterilné-bezúdržbové záhrady. Žiadne lístie, žiadna burina, žiadna práca... Ešte šťastie, že nie všetci dávajú prednosť tomuto štýlu záhradníčenia.
-
sany - Příspěvky: 917
ten tvůj trávník je naprosto dokonalý!!

selas tam ty iskerky nejak?? (říkáte jim tak na slovákoch? moje babi jim dycky tak říkala, tak mě napadlo, jestli to není ze slovenčiny.. máme to k vám blízko..) nikde v obchodě jsem osivo neviděla... takže zatím sbírám odkvetlé květy, suším semínka a seju

-
bambik - Příspěvky: 1246