Bylinky
Moderátor: Living
Re: Bylinky
No, tak teďka jsem se vrátili z dovolené a z naší sady čerstvých bylinek (bazalka, máta atd.) se rázem staly sušené bylinky
Holt to je tak, když dáte nezodpovědné osobě za úkol zalévat vám kytky

Přečtěte si možná pro začátek jako obecné rady http://www.kouzelnebydleni.cz/bylinky-pestovane-v-zime/
Ale ono obecně je to vůbec dost těžké, každá rostlinka má doma nějaké jiné požadavky na truhlík, světlo, drenáž atd. A pak zase jiné venku. Spíš je lepší u každé konkrétní bylinky hledat konkrétní info - některé se třeba dá pěstovat spolu, jiné zase vám konkurenty udusí atd.
Ale ono obecně je to vůbec dost těžké, každá rostlinka má doma nějaké jiné požadavky na truhlík, světlo, drenáž atd. A pak zase jiné venku. Spíš je lepší u každé konkrétní bylinky hledat konkrétní info - některé se třeba dá pěstovat spolu, jiné zase vám konkurenty udusí atd.
- medmic
Tip pro milovníky Feng Shui: bylinky se dají použít také pro zabránění kolize elementu vody a ohně - pokud máte mezi dřezem a sporákem vzdálenost menší než 60cm, postavte na plochu mezi nimi bylinky. Odměnou vám bude pěkný estetický zážitek i příjemněší pocit z místnosti.
- www.iedesign.cz
jednou jsem si rekla,ze si vypestuju bylinky v panelakovem dome, nakoupila jsem si seminka a specialni hlinu na bylinky a myslela jsem, ze to je vsechno, co k tomu potrebuju vedet...seminka jsem nacpala do hliny a cekala a ono nic, vubec nic nevyrostlo...takove zklamani
pak jsem nemela nejak cas a ani chut se bylinkama zabyvat, a tak jsem kupovala bylinky ze supermarketu, ale ted jsem rozhodnuta to zkusit znovu, poradne si prectu a nastuduju informace ke kazde bylince a snad se to konecne povede 

- smirka
smirka, tak si kupte už vypěstované rostlinky, budete to mít jednodušší
I když mně tedy chcípla i kupovaná bazalka a rozmarýn, ale to už bude asi můj problém

Miluju bylinky. Umřel bych bez nich. Na zahradě pěstujeme mátu, meduňku, bazalku, oregáno, libeček, tymián, pažitku, petržel a další. Co víc si přát, než ráno na boso vběhnout na trávu natrhat salát, rajčata a bylinky a udělat si fresh salát...prostě pohádka!
Krno
- xrejnok
Seminka stevie v Praze se daji sehnat tady: http://www.semenaonline.cz/2616-stevie- ... 15-ks.html
- Nikki56