Zase to jídlo ...

Moderátor: Living

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod Libuška v Sob 15. Kvě 2010 11:18:57

Ahojky,
pokud hledáte inspiraci na nedělní oběd, tak jsem právě na své stránky http://www.libuska.wbs.cz přidala spoustu receptů na roštěnky. :palec_up:
A tady jedna malá ochutnávka -
Roštěnky na víně s višňovou omáčkou
Ingredience: 4 plátky roštěnek, 1 větší cibule, 2dl červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička solamylu, 3 lžíce oleje, 2 lžíce višňové zavařeniny, 1 lžíce kečupu, vývar z masoxu nebo voda, pepř, sůl, lžíce proužků syrové papriky, zelená petželka.
Postup přípravy: Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, poté je tence naklepeme. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách dobře opečeme. Maso vyjmeme, do téhož tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Podlijeme vínem a trochou vody a krátce povaříme. Přidáme roštěnky a za občasného podlévání dusíme doměkka. Potom je vyjmeme a odložíme do tepla, šťávu zaprášíme hladkou moukou, přidáme višňovou zavařeninu, kečup a ještě 5 minut za stálého míchání povaříme. Nakonec rozšleháme solamyl v trošce studené vody, vlijeme do směsi, promícháme a zahuštěnou omáčku necháme krátce přejít varem. Roštěnky vrátíme do omáčky a necháme je v ní proležet. Zdobíme na talíři paprikou a petrželkou. Příloha: špagety.
:smiley15:
Uživatelský avatar
Libuška
 
Příspěvky: 436
Registrován: Úte 16. Zář 2008 9:36:27
Bydliště: Kladno

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod trisestri v Stř 26. Kvě 2010 20:54:06

trisestri
 
Příspěvky: 24
Registrován: Pon 01. Zář 2008 21:21:10

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod Keria v Čtv 27. Kvě 2010 11:54:27

Rostenku som robila prave vcera... ;)....
Libusko, rostenka s tou visnovou chutou vyzera zaujimave, mne sa k hovadziemu masu taketo netradicne kombinacie celkom pozdavaju...
Napr. rostenku robievam aj na marhulach...podlieva sa stavou z kompotu, ku koncu prida aj par kuskov marhul - ma to moc dobru chut dohromady...
Alebo podobne ako sa robi svieckova, tak namiesto korenovoej zeleniny som pridavala ribizkovy kompot - celu mensiu flasticku od zaciatku a takto sa to spolu dusi...potom stavu prepasirovat cez sitko aby tam neboli kôstky a nakoniec zahustit smotanou s mukou...a podava sa s knedlou a na kazdu porciu masa sa este dava na ozdobu mala hromadka ribizu a par listkov petrz.vnate .....je to nielen dobre, ale i nadherne servirovanie :) ...
------------
Hm...vcera bola len klasicka rostenka so zemiakovou kasou a marhulovym kompotom..
Par kuskov masa od vcera este ostalo, preto dnes som k tomu urobila ryzu a zeleninovu prilohu:
- na masle podusila nakrajanu hlivu ustricovu , pridala 2 cukety ( cuketu ocistim, nakrajam na 6- 7cm spaliky a prelacim cez kolecko ktorym sa krajaju zemiaky na zemiakovy salat...vytvoria sa krasne pravidelne hranolceky cukety), pridala trochu korenia Vitana na grilovanie zeleniny a 2 lyzicky sezamovych semienok..
Bolo zase ine jedlo ako vcera...a dobreeeeeee. :smiley25:
------------
Trisestri... :smilie7: nakypy som robievala pokial boli deti doma moooooc casto, deti to milovali a dokonca aj manzel bol obcas nieco take ochotny zjest...ako zakusok po mase. ;) ...A tiez mam aj par netradicnych receptov...
Hm...dnes vsak uz sladke jedla robievam zriedkavejsie.......
Uživatelský avatar
Keria
 
Příspěvky: 3947
Registrován: Ned 13. Srp 2006 21:25:40

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod Zákolanský v Pát 28. Kvě 2010 11:51:38

Zkuste grilování. Když použijete kvalitní libové maso a žádné umělé tuky, máte dobré a zdravé jídlo. A "grilovat" můžete i ovoce!
http://www.magazinzahrada.cz/hledej/1/?q=grilov%C3%A1n%C3%AD
Zákolanský
 
Příspěvky: 67
Registrován: Pát 28. Kvě 2010 10:08:39

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod szz v Ned 30. Kvě 2010 21:05:51

Vypadni s těma reklamama, trapáku! Otevřu 3 diskuze a všude jsi s tím nalezlej!
szz
 
Příspěvky: 1677
Registrován: Stř 19. Črc 2006 14:47:10

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod Keria v Úte 01. Čer 2010 23:52:20

Prichadzam zo zahrady seeeeem! :lol:
"Chvalim" sa tam uzasnymi dekorativnymi rastlinkami, co mam v truhliku.. a oni su to v skutocnosti "len" sladke zemiaky...
P5310026.jpg
..su to tie dvoje jasnozelene a este aj fialove listy

Ked sme u tych batatov - obcas ich zvyknem kupovat a pridavam do zapecenej zeleninovej zmesi:
Na kocky sa nakrajaju mrkva, pastrnak, zeler, zemiaky, bataty(pataty), neosupane cuketa a jablka (lepsie trochu kyslejsie ) ,podla chuti cely cesnak, cibula na kolecka..
Pekac sa vystelie papierom, rovnomerne sa rozvrstvia ingrediencie, posype sa grilovacim korenim, sezamom , pokvapka olejom ( priblizne necela pol. lyzica)...necha sa piect asi 1/2 hod..potom sa vsetko opatrne premiesa a necha este polhodinu dopiect...na zaver sa zamiesa rozdrobebny slany syr..( ak pouzivam tofu, tak ho tam davam ked to miesam po prvej polhodine- nakrajany na mensie kocky..)

Je to moc dobre - ale nie je to asi jedlo idealne pre deti - predsa tie chute zeleniny maloktorym detom sa zdaju prijemne...Ale pre dospelakov - a za tym pohar dobreho vina..MNAM!
zel1.jpg

zel2.jpg
zel2.jpg (37.87 KB) Zobrazeno 3273 krát
Uživatelský avatar
Keria
 
Příspěvky: 3947
Registrován: Ned 13. Srp 2006 21:25:40

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod Zákolanský v Stř 02. Čer 2010 9:05:42

Zkuste grilovat, udit. Źádné karcinogeny, pokud budete mít kvalitní dřevo nebo jinou topnou směs, skutečně olivové oleje bez přísad, pak se vám nemůže "nic stát"

http://www.magazinzahrada.cz/zahradni-krby-a-pohodlne-grilovani-172/

http://www.magazinzahrada.cz/grilovani-jak-spravne-vybrat-gril-148/
Zákolanský
 
Příspěvky: 67
Registrován: Pát 28. Kvě 2010 10:08:39

Re: Zase to jídlo ...

Odeslatod Keria v Stř 02. Čer 2010 10:21:47

Zákolanský napsal:Zkuste....

... sa VY zamysliet nad reakciami mnohych tunjsich prispievatelov na vase "magazinove" prispevky.....
Hm, pokial mate zaujem (aj) vy zlikvidovat tuto "seslost" ludi nie zrovna vhodnou prezentaciou vasho "produktu" - aby sa odstahovali naozaj inam...tak len kludne pokracujte takymto stylom - uspech u mnohych mate zaruceny! :smiley14:
...co by bol za problem, keby ste si v kazdej sekcii ..Zahrada, alebo tu ...atd. zalozil vlastny "chlievik" a tam reagoval a odporucal clanky prave z vasho "cteneho Magazinu" k temam, ktore sa rozoberuju v inych diskusiach.
Myslim, ze toto by nerobilo problem ani mne a ani mnohym dalsim.... a zeby ludia mali skor zaujem k vam nakuknut.... cim ste k teme zaujimavi a inspirativni!)

-----------------------
Hihi...zase som asi raz navarila gulaaaaas, vsak?!
Na gulas zrovna nie som expert...ale vcera som pri hladani niecoho v mojem archive nahodou narazila na foto "hovadzieho s ribezlami"..
Přílohy
nedela2.jpg
...asi toto bolo kombinovane s korenovou zeleninou, obcas ale som robila aj ciste s ribizkami...
Uživatelský avatar
Keria
 
Příspěvky: 3947
Registrován: Ned 13. Srp 2006 21:25:40

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní a volná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků

TOPlist