Potěr jaký?
Moderátor: Living
Potěr jaký?
Mám zašalované pod parapety a potřebuji vylít cca 1 - 2cm tloušťku. Co tam dát? Beton by zřejmě praskl, nivelačka je možná zbytečně drahá a navíc řídká tak by mohla občas někde protéct, nejlíp nějakou flexibilní stěrku s dobrou přilnavostí, která nepraská nebo tu nivelačku? Co by jste dali? Díky
- Tea
Re: Potěr jaký?
Parapety myslíš jako pod oknem nebo pod francouzkými okny na zemi? Pokud pod parapetem u normálního okna, tak lze i XPS. Pokud je to na zemi, tak nivelačkou, akorát pozor na tloušťku, taková se bude aplikovat dle technologického postupu ne v jednom kroku (viz. pracovní postup na obalu každé nivelačky). Před aplikací napenetrovat.
- mendi77
Nivelačka je drahý nesmysl, neumí silné vrstvy ani lepit.
použij
weber.tmel 700; 25kg/175 Kč
Určen pro lepení izolačních deskových materiálů v interiéru a exteriéru. Dále je vhodný pro lokální vysprávky nerovností do tl. 20 mm
http://www.weber-terranova.cz/zateplova ... l-700.html
když ho neseženeš, stačí jakýkoliv tmel na lepení fasádních desek, např. Prince Color Z 301 DUO.
použij
weber.tmel 700; 25kg/175 Kč
Určen pro lepení izolačních deskových materiálů v interiéru a exteriéru. Dále je vhodný pro lokální vysprávky nerovností do tl. 20 mm
http://www.weber-terranova.cz/zateplova ... l-700.html
když ho neseženeš, stačí jakýkoliv tmel na lepení fasádních desek, např. Prince Color Z 301 DUO.
-

Malcik - Příspěvky: 543
A na tepelné mosty se už nehraje?
- mendi77
Proč? Ta tvá nivelačka je snad odstraňuje? 
-

Ne, ale já osobně bych dal na vyrovnání okenního parapetu XPS, protože tam se nechodí
Pokud je to na podlaze, je samozřejmě možnost také, ale asi záleží, jak bude místo namáhané.
Pak si někdo naplácne na zdi 20 cm EPS a takové detaily by nejraději zaplácal betonem, když už má tedy na 95% míst tak silnou izolaci, je to přeci OK a nemůže to ničemu vadit.
Pro mě za mě, ať si tam autor dá co chce, já píši varianty ze dvou různých tepelně izolačních scénářů. A o rychlosti a přesnosti je to také, uřízout kousek XPS je záležitost na pár minut, natož ho tam zalepit. Takhle se něco šaluje...
Pak si někdo naplácne na zdi 20 cm EPS a takové detaily by nejraději zaplácal betonem, když už má tedy na 95% míst tak silnou izolaci, je to přeci OK a nemůže to ničemu vadit.
Pro mě za mě, ať si tam autor dá co chce, já píši varianty ze dvou různých tepelně izolačních scénářů. A o rychlosti a přesnosti je to také, uřízout kousek XPS je záležitost na pár minut, natož ho tam zalepit. Takhle se něco šaluje...
- mendi77
XPS, proč ne? Jseš si ale jistý, že se do 1cm vrstvy vejde XPS i lepidlo?
A ten XPS budeš lepit čím? Nivelačkou?
Jinak tento detail a v těchto tloušťkách řeším zásadně suchou metodou. Lepením na lepící PU pěnu. Který využije k odstranění TM celou svou tloušťku.
A ten XPS budeš lepit čím? Nivelačkou?
Jinak tento detail a v těchto tloušťkách řeším zásadně suchou metodou. Lepením na lepící PU pěnu. Který využije k odstranění TM celou svou tloušťku.
-

Pokud chceš systémem ETICS, tak použij vhodný tmel, např. uváděný Weber nebo třeba vhodnou pěnu. Navíc, tazatel píše o 1 - 2 cm, což znemená, že mezi 1 a 2 cm je 100% rozdíl
Malciku, opět, nebudu se tady přít o nesmyslech. Jsi zaujatý.
Malciku, opět, nebudu se tady přít o nesmyslech. Jsi zaujatý.
- mendi77
DOPORUČENÉ ODKAZY
IN-SIDE CZ bytové doplňky
E-shop s designovýni bytovými doplňky a dárky pro každého. Široká nabídka moderního skla, porcelánu, nerezových košů, hrnců, pomocníků do kuchyně, doplňků do koupelny, ale i tapet a obrazů.
:: detail firmy ::
www.in-side.cz
Projektydomu.cz
Projektový ateliér specializovaný na projekci typových rodinných domů, individuálních rodinných domů, pasivní a nízkoenergetické RD, haly, bytové domy. Možnost úpravy typových projektů případně i na nízkoenergetické a pasivní rodinné domy. Možnost prohlídky v realizovaných domech.
:: detail firmy ::
www.projektydomu.cz