Odpady a voda ve zdech
Moderátor: Living
Odpady a voda ve zdech
Jakým způsobem jste prováděli svislou kanalizaci a vodovodní trubky ve zdech? Čím jste kotvili? V projektu je zmínka o diletaci. Takže trubka nemá být fixovaná? A svislé odpady jste nějak omotali, nebo zapěnili? Pěna mi přijde nejrozumnější, zaplní prostor mezi trubkou a cihlou. Ale nejsem si jist. A u vody je uvedeno že má být přichycena uchytkama. Ale asi nemá být stažená. Nevím.
Děkuji za rady.
Děkuji za rady.
- Waltr
Re: Odpady a voda ve zdech
Z části zapěnil, z části zaházel thermoomítkou. A ty úchytky - to byly hřebíky a různá dřívka, aby trubky držely, než je schovám pod omítku.
-

Malcik - Příspěvky: 543
odpady i vodovodní trubky jsem taky zapěnil, ničím jsem je nekotvil...
- Maco
Když to zapěníte, tak to předpokládám odpadá izolace vodovod. trubek?
- Waltr
škoda pěny, trubky jsem jen zaomítal.. drážky jsem si dělal sám takže drážky byly akorát a ne jak díry do pr... izolaci ´použít určitě... jak zajistítě aby se třeba trubka někde nedotýkala otrého kusu cihly, aby byla izolace kolem dokola a trubka nebyla v nějakém useku nalepaná na zdi.
- rumcajz
Hlavně u odpadů pozor, někdo opomene problém s následnou hlučností odpadů (platí pokud jde o patrový dům, kdy jdou hlavní větve zdivem z horního patra dolů). Já takhle po zvukových zkouškách vyměňoval všechny páteřní rozvody za speciální trubky protihlukové trubky, které jsem dále obalil vatou (nesmí být styk trubky a omítky! přenáší vibrace) a následně zaperlinkoval a zaomítal. Takhle byl výsledek 100:1. Hluk kanalizací může být značný, takže doporučuji před zaomítáním vyzkoušet hluk tím, že do kanalizace nalejete třeba konev vody (uslyšíte jen ten, který vzniká "hučením vody"), ale neuslyšíte už ten, který se bude následně šířit přenosem (jakousi vibrací) od trubky do stěny (proto je nutné to oddilatovat).
Záleží ovšem na situaci potrubí, mě vede jedna větev u schodiště a druhá v pracovně a nechtěl jsem, aby každý slyšel ten otřesný zvuk.
Záleží ovšem na situaci potrubí, mě vede jedna větev u schodiště a druhá v pracovně a nechtěl jsem, aby každý slyšel ten otřesný zvuk.
- mendi77
rumcajz napsal:škoda pěny, trubky jsem jen zaomítal.. d
Když už tak škoda omítky rumcajzy.
Maloobchodní cena 40 lit. exp.pěny nebo omítky vychází rozhodně příznivěji pro pěnu. Pakárna s mytím a úklidem jakbysmet.
Izolace trubky a stěny nula, dilatace nula.
mendi77 napsal:Hlavně u odpadů pozor s následnou hlučností odpadů
Naštěstí mám odpady v nejzažším rohu odvráceném od obytné části, ale i tak to není zas tak velký rambajs, snad jen u ložnice by to mohlo vadit.
-

Malcik - Příspěvky: 543
Malciku, to byl postřeh teprve pro ty, kteří odpady dělají
A nikdy jsem na Livngu neviděl žádné postřehy k tomuto podstatnému detailu, moc lidí se nad tím nazamýšlí, jaký rambajz z toho je. A slyšet padající hovna u večeře nebo odtěkající vodu z vany, pračky..., nebylo zrovna mým tajným snem 
- mendi77
DOPORUČENÉ ODKAZY
WENZEL, spol. s.r.o.
Velkoobchod s nábytkovými svítidly (halogenová svítidla, zářivková svítidla, svítidla LED), nábytkovým kováním, vestavěné odpadkové koše pro třídění odpadu, hliníková dvířka, svítidla na míru, kování pro posuvné dveře, vnitřní vybavení nábytku, barové tyče, úchytky.
:: detail firmy ::
www.wenzel-sro.cz
SEDACÍ SOUPRAVY PŠENČÍK
Nabízíme standartní i atypické sedací soupravy a pohovky - rohové, rozklácí, kožené, látkové, třeba i ve tvaru Účka - velikost dle Vašeho přání.
Kromě sedacích souprav u nás naleznete rozkládací pohovky, postele, válendy, rozkládací nebo polohovací křesla. Tedy kvalitní čalouněný nábytek ve vysoké kvalitě s dlouou životností.
Zákazníkům rádi kvalitně a odborně poradíme. Jak se poznají kvalitní sedačky Vám vysvětlíme v našem obchodě.
:: detail firmy ::
www.sedako.cz