Jak namíchat suchý beton
Moderátor: Living
Jak namíchat suchý beton
Zdravím všechny,
chtěl by se zeptat, jak mícháte suchý beton.Jedná se cca o 1 m3 ( fixace krajové venkovní dlažby) a zajímá mě, zda to jde lépe v míchačce nebo ručně,případně jak to děláte vy osobně.
Díky za rady
chtěl by se zeptat, jak mícháte suchý beton.Jedná se cca o 1 m3 ( fixace krajové venkovní dlažby) a zajímá mě, zda to jde lépe v míchačce nebo ručně,případně jak to děláte vy osobně.
Díky za rady
- Jano
Re: Jak namíchat suchý beton
míchačkou, dneska odpo mě to taky čeká. 

- mfisar
míchačka je vždycky lepší a hlavně menší dřina. kubík betonu už bych dělat ručně nechtěl.
- Orpheus
Kubík určitě míchačkou.
- SlavekPavlik
Pokud je michacka, tak je to vzdy pohodlnejsi.
Jde o to prijit na spravny postup jak pridavat vodu a jak michat, aby se nedelali betonove koule.
Pokud budete delat kubik, tak se to naucite. To posledni kolecko bude uz urcite dobre
Jde o to prijit na spravny postup jak pridavat vodu a jak michat, aby se nedelali betonove koule.
Pokud budete delat kubik, tak se to naucite. To posledni kolecko bude uz urcite dobre

- RRrorys
Ptal jsem se na suchý beton a myslel jsem, že ten se míchá bez vody. Když si představím, že by měl míchat štěrk potěrák s cementem v míchačce bez vody, tak je jasné, že se to celé nalepí na stěnu míchačky a bez vody se to nezamíchá - ale pak už to není suchá směs a tu by já ráth ???
- Jano
i v suchém betonu je voda (smile). Suchý se mu říká proto, že konzistence v míchačce je taková "přesýpací" a spojí se v podstatě až když ji "uhladíte". Ideální je samozřejmě z betonárky a dá se objednat klidně i ten jeden kubík (doprava např. multikárou)
- mfisar
Z betonárky nechci, budu ten kubík spotřebovávat asi týden, to množství bylo jen pro ilustraci a navíc mám potěrák i cement. Zajímá mě, jak jste to dělali vy. Klasický beton v míchačce mám zmáknuty docela dost, pár kubíku štěrku (15-20) jsem již míchačkou prohnal.
- Jano