Brouk v půl roku starém krovu

Moderátor: Living

Re: Brouk v půl roku starém krovu

Odeslatod Alf v Úte 16. Bře 2010 22:53:35

to červené nebo zelené je jen pro lidi, většina impregnací je čirá. Znám jednoho podnikatele který "impregnuje" v obarvené vodě a lidé jsou spokojení že mají zelené latě. Starý bochemit se vyplavoval, to je pravda, forte už ne.
Alf

Odeslatod CZEchito v Úte 16. Bře 2010 23:01:13

to Alf:
Pravda, když jsou latě barevné tak si každý myslí jak jsou naimpregnované. O tom forte bochemitu jsem slyšel.
CZEchito

Odeslatod marat v Stř 17. Bře 2010 5:50:13

Asi poradim blbost, ale já nedávno likvidoval 80 let starou dřevostavbu, která měla půdu rozdělenou na dvě poloviny. Půlka kam šlo světlo...bylo tam okýnko, byla úplně sežraná. Tam kde byla tma, bylo dřevo netktnuté. Obě části se normálně využívali a hlavně byli propojené. Jenom do druhé půlky už prakticky nešlo světlo.

Na nějaký komplikovaný řešení bych se vykašlal. Rozdělej si Bochemit, vezmi stříkačku s dlouhou jehlou a vyplň dírky chemií. Pak to párkrát přetři včetně okolních trámů a kašlal bych nato.
marat

Odeslatod zdeneka v Stř 17. Bře 2010 8:56:36

marat napsal:Asi poradim blbost......

Tak tak :mrgreen: Myslím že larva tesaříka světlo k životu nepotřebuje, zato vlhkost ano! Když zamezíte zavlhání dřeva, vězte že přežije Vaše pravnoučata...
zdeneka

Odeslatod Hana+3ks v Stř 17. Bře 2010 9:29:21

A nemůže to být pouhý dřevokaz (ten napadne dřevo na pile a v suchém už není) ? :?
Pozná se to tak, že červotoč má vnitřek dírek bílý, dřevokaz černý.

V každém případě je potřeba krov ošetřit a pravidelně kontrolovat (podložit papírem, jestli se sypou pilinky...)
Hana+3ks

Odeslatod Jimm22 v Stř 17. Bře 2010 21:55:23

Udělám to přesné jak radíte, natřu to, nastříkám do dírek a budu čekat, nic jinýho mi asi ani nezbývá. Taky jsem si uvědomil, že ten prožranej krov mám před barákem, to ho raději spálím, ať se nedivím ještě víc 8-) Někde na netu jsem četl, že červotoč má rád žaludy a když mu je tam naservírujete, tak se do nich rád zavrtá :D tak uvidíme
Jimm22

Předchozí

Zpět na Stavba a dům

DOPORUČENÉ ODKAZY
Logo
Interiér Klein
Firma Interiér Klein vyrábí interiérový nábytek, kuchyňské linky včetně spotřebičů, kancelářský nábytek, dětský nábytek, vestavěné skříně. Od roku 2002 se firma zabývá prodejem a montáží dveří a zárubní, v sortimentu máme interiérové dveře i vchodové dveře (PORTA, DRE, AGMAR). Ke dveřím nabízíme velký výběr klik (GAMET, TWIN).
:: detail firmy :: www.interierklein.cz
Logo
Enprag s.r.o. – kovový nábytek
Kancelářský kovový nábytek - kartotéky, lístkovnice, registratury, policové skříně, šatní skříně, výkresové skříně, regály, dílenský nábytek, zásuvkové skříňky, trezory, ohnivzdorné skříně, závěsné složky, kovové kontejnery, lékařský nábytek a židle.
:: detail firmy :: www.kovovynabytek.cz